Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ...

...ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Στέφανος Γκίκας: Η σχολική χρονιά  ξεκινά με πολλές ελλείψεις και χωρίς βιβλία.

 Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, παρακολούθησε την τελετή του Αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών καθώς και στο 4ο Λύκειο στα Παγκρατέικα. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε υγεία, δύναμη και μια δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά.

Μετά τους Αγιασμούς ο κ. Γκίκας έκανε την...
... ακόλουθη δήλωση σε τοπικά μέσα ενημέρωσης:

« Επισκέφτηκα σήμερα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, το Δημοτικό σχολείο των Κυνοπιαστών καθώς και το 4ο Λύκειο στα Παγκρατέικα, όπου παρακολούθησα την καθιερωμένη τελετή Αγιασμού. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω αρκετούς καθηγητές αλλά και γονείς, οι οποίοι μου μετέφεραν την αγωνία τους για το πώς θα εξελιχθεί η σχολική χρονιά η οποία δυστυχώς, ξεκινά με πολλές ελλείψεις και χωρίς βιβλία.
Η Παιδεία είναι κατ’ εξοχήν ο τομέας που χρήζει της προσοχής  της Πολιτείας και που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τα λιγότερα προβλήματα. Ατυχώς η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψάχνει κατόπιν εορτής, να βρει τον «ένοχο» για την μεγάλη καθυστέρηση στην εκτύπωση των βιβλίων, ενώ είναι υπόλογη και για πολλές και ουσιαστικές ελλείψεις. Είναι πλέον πασιφανές ότι έχει χαθεί ο  έλεγχος.
Θέλω να ελπίζω ότι τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πέρσι με τις σχολικές μεταφορές δεν θα τα βιώσουμε και φέτος και ότι οι αρμόδιοι θα έχουν λάβει τα μέτρα τους.

Όσον αφορά στο 4ο Λύκειο θα πρέπει η Πολιτεία να ρυθμίσει επιτέλους το πρόβλημα της σχολικής στέγης διότι το 4ο Λύκειο επί 20 χρόνια στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο. Μπορεί να είναι ένα μικρό σχολείο αλλά είναι πολύ καλό και γίνεται ουσιαστική εκπαιδευτική δουλειά.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και καλή πρόοδο τη νέα χρονιά, στους καθηγητές και δασκάλους, να έχουν την ψυχική δύναμη και την αυτοσυγκέντρωση που απαιτεί το λειτούργημα τους, η μετάδοση δηλαδή της γνώσης. Τέλος εύχομαι στους γονείς να έχουν δύναμη και κουράγιο να παλέψουν κάτω από τις πρωτόγνωρες δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι είναι απαραίτητο να είναι και κοντά στα παιδιά.
Το έχουν άλλωστε και οι δύο ανάγκη.»