Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ανεύρεση ναυαγών δυτικά της Κεφαλλονιάς. Συγκεχυμένες πληροφορίες για τον αριθμό τους. Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών. Τι αναφέρει λαθρομετανάστης που διασώθηκε
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυαγών-λαθρομεταναστών διεξάγεται από τα ξημερώματα 60 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς στα όρια του ελληνικού FIR.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έντεκα αλλοδαποί και τέσσερις σοροί περισυνελέγησαν κατά την διάρκεια της ...
...επιχείρησης διάσωσης παράνομων μεταναστών.
Τις πρώτες πρωινές ώρες ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το αντίστοιχο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ιταλίας, ότι το ιδιωτικό σκάφος "Yasmin" εντόπισε φουσκωτή λέμβο, σε δυσχερή θέση, στην οποία επέβαιναν παράνομοι μετανάστες.
Αμέσως ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και έσπευσαν στην περιοχή δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα παραπλέον φορτηγό πλοίο, ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και το ιδιωτικό σκάφος, το οποίο περισυνέλεξε έντεκα αλλοδαπούς, καθώς και δύο σορούς.
Το ελικόπτερο παρέλαβε έναν από τους αλλοδαπούς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ οι υπόλοιποι δέκα, καθώς και οι δύο σοροί, παρελήφθησαν ασφαλώς από το παραπλέον φορτηγό πλοίο "Mehmet Dadayli 1" σημαίας Τουρκίας, το οποίο κατευθύνεται στο λιμάνι Αργοστολίου.
Το μεσημέρι φορτηγό πλοίο που συνδράμει στις έρευνες, εντόπισε δύο ακόμη σορούς, εκ των οποίων η μία παρελήφθη από το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρεται στην Κεφαλλονιά, ενώ γίνονται προσπάθειες περισυλλογής της δεύτερης.
Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής για τις συνθήκες του ναυαγίου και τον αριθμό των λαθρομεταναστών δεν είναι σαφείς.
Ένας ναυαγός, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργοστολίου με σπασμένο χέρι έδωσε την πληροφορία ότι πρόκειται για 30 λαθρομετανάστες και τον καπετάνιο του δουλεμπορικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 19 από τους 30 λαθρομετανάστες είναι νεκροί. Ανάμεσα τους δεν υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.
ΠΗΓΗ :NEWS247.GR