Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ:EΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ...


                ...ΣΠΕΙΡΑ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ

                                                                                                           Tης Μαίρης Τζώρα
IMG_3449.JPGΓια κατοχή παράνομου οπλισμού και  διακεκριμένες κλοπές θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, δύο  Έλληνες ηλικίας 50 και 42 χρόνων  εκ των οποίων ένας δραπέτης φυλακών, και μια γυναίκα από την Ουκρανία 32 ετών ,οι οποίοι  συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφάλειας Κεφαλλονιάς, ενώ κατασχέθηκαν ένα ...

...πιστόλι μάρκας CZ, ένα πολεμικό όπλο ZASTAVA τύπου Καλάσνικοφ ,ένα περίστροφο και ένα περίστροφο που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Από την αστυνομική  έρευνα  προέκυψαν στοιχεία, που συνδέουν την δράση των συλληφθέντων με κλοπές πέντε (5) μοτοσικλετών, που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς. Οι μοτοσικλέτες βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες, σε διάφορα σημεία της πόλης του Αργοστολίου και περιμετρικά αυτής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού, ο οποίος  περιελάμβανε την αξιοποίηση πληροφοριών και την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, είχαν σχεδιάσει προσεκτικά την δράση τους , στις περιοχές του Αργοστολίου και Ελειού Πρόνων, με δύο ΙΧ αυτοκίνητα και μία νοικιασμένη μοτοσικλέτα.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου εντοπίστηκαν τα οχήματα και ο τόπος διαμονής των συλληφθέντων και σε επιχείρηση που ακολούθησε συνελήφθη αρχικά ο 42χρονος , ο οποίος όπως προέκυψε είχε δραπετεύσει από τις φυλακές της Αγιάς στην  Κρήτη, στις 13-7-2011.Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα  πιστόλι CZ-99 COMBACT με φυσίγγιο στην θαλάμη και   με μία γεμιστήρα με δεκατρία φυσίγγια διατρητικά, ένα  πλαστό δελτίο ταυτότητα, δύο  φιξάκια ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Στην συνέχεια εντοπίστηκε ο 50χρονος , ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία εγκληματικών ενεργειών,  με την 32χρονη Ουκρανή, οι οποίοι επέβαιναν σε πολυτελές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν , εργαλεία για διαρρήξεις, πέντε κινητά τηλέφωνα , 23 ηρεμιστικά Επιπλέον εντοπίστηκε κοντά στον τόπο διαμονής τους και το άλλο όχημα, που είχε διαπιστωθεί ότι  το χρησιμοποιούσαν για τις παρανομες δραστηριότητες τους ,όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ,το  πολεμικό όπλο  ZASTAVA τύπου Καλάσνικοφ με γεμιστήρα και δεκαέξι φυσίγγια, ένα  περίστροφο μάρκας ALFA 6 mm,  με εννέα φυσίγγια των  22χιλιστών, ένα μαχαίρι,4  ζεύγη ελαστικών γαντιών,4  κράνη μοτοσικλετών καθώς και υπνωτικά χάπια..