Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ,..ΟΠΩΣ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!


Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από μια θυγατρική του δημοσιογραφικού ομίλου The Economist, η Μελβούρνη και όχι το Βανκούβερ(το οποίο μέχρι πρότινος κατείχε την πρώτη θέση) είναι ο καλύτερος τόπος για να ζει κανείς. Η δική μας Αθήνα χάνει...

... πέντε θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη κατάταξη και κατεβαίνει στην 67η θέση. Στην τελευταία θέση του καταλόγου βρίσκεται η Χαράρε, πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε.
Σύμφωνα με την ίδια «λίστα», το Βανκούβερ του Καναδά ήταν για τα δέκα τελευταία χρόνια ένας από τους πιο περιζήτητους επίγειους παραδείσους. Ωστόσο, εφέτος καταλαμβάνει την Τρίτη θέση, πίσω από τη Βιένη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας. το Σίδνεϊ, το Περθ και η Αδελαΐδα είναι οι άλλες πόλεις της Αυστραλίας – εκτός από τη Μελβούρνη – που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στον κατάλογο με τους πιο ποθητούς προορισμούς, στους οποίους θα άξιζε κανείς να «ρίξει άγκυρα» οριστικά και να συνεχίσει εκεί την υπόλοιπη ζωή του. «Η Αυστραλία, με μικρή πληθυσμιακή πυκνότητα και σχετικά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, συνεχίζει να έχει στο έδαφός της πολλές από τις πόλεις στις οποίες είναι πιο ευχάριστο να ζεις», δήλωσε ο υπεύθυνος της μελέτης Τζον Κοουπστέικ.
Στη μελέτη της εταιρείας Economist Intelligence Unit, το Ελσίνκι, η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, βρίσκεται στην 7η θέση και το Όκλαντ, της Νέας Ζηλανδίας καταλαμβάνει, τη 10η θέση.
Για την κατάταξη των χωρών – πόλεων στη λίστα, πολλά ήταν τα κριτήρια, βάσει των οποίων έγινε η αξιολόγηση τους. Η κοινωνική και η πολιτική σταθερότητα, η εγκληματικότητα, η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη ποιότητας, η πολιτιστική ζωή, το περιβάλλον, τα σχολεία και οι υποδομές είναι μερικά από αυτά.
Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης
Πηή:ΑΜΠΕ