Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΖΗΤΑ 58.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ APPLE...

Έλληνας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, ζητάει αποζημίωση από την Apple για παραβίαση ευρεσιτεχνίας.
Το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης μετά την Amazon, την Samsung και άλλες μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας, κινείται νομικά εναντίον και τηςApple!. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης κατέθεσε μήνυση εναντίον της  Apple και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις αμερικανικές δικαστικές αίθουσες ενώ σε περίπτωση που ο Έλληνας καθηγητής δικαιωθεί η αμερικανική εταιρεία θα πρέπει να τον αποζημιώσει με τουλάχιστον 58 εκατ. ευρώ.

Ο καθηγητής υποστηρίζει οτι η ¨...

...λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή iPhone, iPad και MacBook air, αποτελεί δική του ανακάλυψη και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997. 

Η δικαστική αγωγή που έχει κατατεθεί ζητάει από τους υπεύθυνους της Apple να παραδώσουν λίστα με τις πωλήσεις των προϊόντων που χρησιμοποιούν τις πατέντες του καθηγητή καθώς και τα κέρδη που προήλθαν από αυτά. 


Επίσης το ανώτατο ίδρυμα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, και φυσικά και ο Έλληνας καθηγητής έχουν κάνει αίτηση να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. 
ΠηγήNewsit.gr