Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ....

Το πρώτο τους παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες έχουν πλέον τα Γιάννενα.
Ρεκόρ Γκίνες στα Γιάννενα
Ένας νέος άνθρωπος, ο Γιώργος Βάββας κατέχει από τις 6 Απριλίου το Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία Μεγαλύτερη Συλλογή Γραμματοσήμων .
Φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας.Πρόκειται για μία ειδική, φιλοτελική κατηγορία, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ιδιαίτερη σημασία για ...
...την παγκόσμια φιλοτελική κοινότητα.Οι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας είναι ένα φιλοτελικό προϊόν το οποίο εκδίδουν τα ταχυδρομεία όλου του κόσμου, όπως και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Εκδίδουν δηλαδή μια σειρά γραμματοσήμων και παράλληλα εκδίδουν κι ένα φάκελο πάνω στο οποίο μπαίνει όλη η σειρά, με σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας.Ο φάκελος έχει συνήθως κάποια όμορφη παράσταση ή γράφημα. Μπορεί όμως να είναι και ιδιωτική έκδοση και να ακολουθήσει επίσης τη διαδικασία σφραγίσματος.
Ο κ. Βάββας διαθέτει στη συλλογή του 7215 φακέλους, διαφορετικούς, από 119 κράτη. Το παλιό ρεκόρ το κατείχε Βρετανός με 6037 φακέλους από 60 κράτη.Σπάσαμε έτσι μία παράδοση στην οποία κυριαρχούν οι Βρετανοί, οι οποίοι έχουν παράδοση σε όλον τον φιλοτελισμό, μας είπε όταν τον συναντήσαμε από κοντά και μας έδειξε ένα πολύ μικρό μέρος της πραγματικά όμορφης συλλογής του.
Ο κ. Βάββας, είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν θέλει να μιλάει υπερβολικά για τη συλλογή του. Άλλωστε είναι ένας αυθεντικός συλλέκτης, του αρέσει δηλαδή ο κόσμος που βγαίνει μέσα από τις συλλογές. Είναι φιλοτελιστής από 8 χρονών παιδί και συνεχίζει να συλλέγει γραμματόσημα.

Του αρέσουν τα όμορφα θέματα από όλον τον κόσμο, αλλά από το 2005 αρχίζει και συλλέγει φακέλους πρώτης κυκλοφορίας και έχει γίνει ένας ειδικός του χώρου.Φιλοτελιστής είναι ο άνθρωπος που του αρέσει να ασχολείται με την ομορφιά και τη λεπτομέρεια, μας λέει. Για τον ίδιο είναι κι ένα χόμπι που τον ηρεμεί. «Ανακαλύπτω την ομορφιά των γραμματοσήμων, αλλά και τη γεωγραφία, την ιστορία του κόσμου. Είναι όλος ο κόσμος σε μικρογραφία, μια μινιατούρα που μπορείς να τη δεις σε ένα άλμπουμ», σημειώνει μιλώντας στην εφημερίδα "Πρωινά Νέα".
enikos.gr