Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ...

Με χτυπήματα, νερά και καφέδες υποδέχθηκαν τον υπουργό
Για συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που δημιουργεί εντάσεις έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Επεισόδια σημειώθηκαν στην είσοδο και το αμφιθέατρο του Αττικού  νοσοκομείου
- Επέμβαση των ΜΑΤ για να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι 
- Κεδίκογλου: Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο βίο
- ΠΑΣΟΚ: Τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής.
- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Περίπου 200 άτομα προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο του υπουργού ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει μαζί τους.
Οι εργαζόμενοι ωστόσο φάνηκε να μην έχουν καμία διάθεση διαλόγου.

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας λίγο μετά τα επεισόδια στον ραδιοσταθμό Βήμα, κάποιοι από τους εργαζόμενους του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.

Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην επέμβουν ώστε να αποφευχθούν γενικευμένα επεισόδια.

Όπως είπε τελικά κατάφερε να φτάσει στο αμφιθέατρο όπου συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες και πως όταν εκείνος κάλεσε τους εργαζόμενους που αντιδρούσαν σε διάλογο εκείνοι τον αρνήθηκαν με το πρόσψημα της παρουσίας της αστυνομίας.
Ο υπουργός μάλιστα έκανε λόγο για συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που επιδιώκει τέτοιες καταστάσεις λέγοντας ότι δημιουργεί εντάσεις και επεισόδια και πως ο ίδιος επέλεξε να πάει στο Αττικό, λέγοντας χαρακτηριστικά “στάθηκα απέναντί τους γιατί δεν τους φοβάμαι”





Μιλώντας στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πριν από λίγο ο Αδωνις Γεωργιάδης πήγε στο Αττική Νοσοκομείο να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους. Χειροδίκησαν εναντίον του άτομα που έλεγαν το γνωστό σύνθημα για το Μελιγαλά. Καταδικάζουμε το περιστατικό και περιμένουμε το ίδιο από κόμματα που θέλουν να ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο βίο".

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει: "Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας. Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο, στρέφονται εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και συμβάλλουν στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής. Περιμένουμε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας". 
Newsit.gr