Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ 40 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ PRAKTIKER....

Η είδηση δεν έσκασε σαν βόμβα, οι γνώστες του κλάδου περίμεναν τη χρεωκοπία της γερμανικής αλυσίδας Praktiker από καιρό. 
Φωτογραφία για Aγωνία για τους 40 εργαζόμενους στο κατάστημα της PRAKTIKER στα Γιάννενα!Παρ' όλα αυτά, μόλις ο όμιλος ανακοίνωσε και επίσημα χθες ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και των υψηλών χρεών του, η μετοχή του στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης γκρεμίστηκε κατά 70%.Το Praktiker, υποκαταστήματα του οποίου υπάρχουν σε πολλές ελληνικές πόλεις, έπεσε, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, θύμα της εκπτωτικής πολιτικής του. Το σύνθημα της αλυσίδας, άλλωστε, ήταν...

... «δίνουμε σε όλα έκπτωση 20%, εκτός από τις ζωοτροφές». Τις επόμενες μέρες, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα εξετάσει «για ποια νομικά πρόσωπα του ομίλου θα πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις πτώχευσης και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής το συντομότερο δυνατόν», όπως επισήμανε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.Πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα δήλωσαν ότι «οι εξελίξεις στην Praktiker Γερμανίας δεν αφορούν την Praktiker Ελλάδος, η οποία παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα».Παρόλα αυτά όμως.οι 40 εργαζόμενοι στο κατάστημα της εταιρείας Praktiker στα Γιάννενα,ανησυχούν!Άλλωστε,δεν θα πρέπει να ξεχνάμε,πως το τελευταίο διάστημα η Praktiker Ελλάς έχει απολύσει 100 περίπου άτομα και αρκετές από τις απολύσεις έγιναν στο υποκατάστημα των Ιωαννίνων.

http://epirusgate.blogspot.gr/