Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΣΘΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ....

…στην Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας.
Το προξενείο της Εσθονίας σε συνεργασία με το Corcyra travel διοργανώνουν έκθεση σύγχρονης εσθονικής τέχνης στην Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας.
Η εσθονική τέχνη, που διήνησε την πρώτη περίοδο ακμής της στις δεκαετίες του 20΄-30΄ενώ κατάφερε να διατηρήσει την εθνική της ταυτότητα και τεχνογνωσία ακόμα και κατα τις 10ετίες της σοβιετικής κατοχής, συνέχιζει μέχρι και σημερα την πορεία της αναζητώντας πάντα δημιουργικά ερεθίσματα τοσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η έκθεση με τίτλο:

"Two-way street. Contemporary Estonian painting" στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες απο τον ακαδημαίκο χώρο των τεχνών του “Estonian Academy of Arts”, έχει σαν σκόπο να προωθήσει έναν δημιουργικό διμερή διάλογο ανάμεσα σε Εσθονία και Ελλάδα - αναμέσα σε καλλιτέχνη και κοινό, να προβάλλει τον τρόπο με τον οποίο η εσθονική σχολή αντιμετωπίζει σύγχρονα ερωτήματα της καθημερινότητας καθώς και μια νεα προσέγγιση στην μελέτη και την διδασκάλια της τέχνης.
Μέσω των εκθεμάτων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την σύχρονη τέχνη της μακρινής Εσθονίας, ετσι όπως εκπηγάζει απο τα σύγχρονα δρώμενα καθώς και σαν μια δημιουργικη μορφή πολιτιστικης ανταλλαγής ανάμεσα στις κουλτουρες των δυο χωρών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12.07 στις 8.00μμ.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 31.07.13

Συμβαλλόμενοι καλλιτέχνες:
Jaan Toomik,
Vano Allsalu,
Mihkel Maripuu,
Mihkel Ilus
Είσοδος: ελεύθερη