Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ....

 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ, ΣΤΙΣ 16/07/2013, 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
ΣΟΦΙΑ ΛΙΒΕΡΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Το καλοκαίρι εξελίσσεται σε καμίνι που καίει τους εργαζόμενους.
1.500.000 άνεργοι. Το 1/3 των εργαζομένων με ελαστική και απλήρωτοι εργασία. Οι εργολάβοι – δουλέμποροι πρωταγωνιστούν στην αγορά εργασίας.
Η μια μετά την άλλη, οι επιχειρήσεις κλείνουν. Η εισφοροδιαφυγή και η εισφοροκλοπή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία οργιάζει, ενώ οι Επιθεωρήσεις Εργασίας διαλύονται, με αποτέλεσμα το Ασφαλιστικό σύντομα να...

... καταρρεύσει για να έχουν το άλλοθι να πραγματοποιήσουν νέες ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και στις παροχές υγείας!!!
Και μέσα σ’ αυτό το τοπίο διάλυσης, Κυβέρνηση και εργοδοσία, ολοκληρώνουν ανενόχλητοι την καταστροφική επέλαση, κατά των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων που απέμειναν! Με την Π.Ν.Π. προδιαγράφουν «ξαφνικό θάνατο» παρόμοιο με αυτό που επιχείρησαν στην Ε.Ρ.Τ., και η κοινωνική αντίδραση δεν τους έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να το πετύχουν, για μια σειρά ΔΕΚΟ.
Οι εργαζόμενοι θεωρούνται παράπλευρη απώλεια σε κάθε κίνηση τους. Άλλωστε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, είτε με όπλο την Π.Ν.Π. είτε με τις διαθεσιμότητες, να πιάσουν το στόχο των 12.500 απολύσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα!  Στο δρόμο ήδη βρίσκονται εργαζόμενοι από τους Δήμους, τη Δημοτική Αστυνομία, καθηγητές, δάσκαλοι και ακολουθούν γιατροί και νοσηλευτές.
Επίσης, η μη χρηματοδότηση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων έχει ως το στόχο τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες, έτσι ώστε όλες οι Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις να είναι στα όρια χρεοκοπίας και με σήμα κατατεθέν του μέλλοντός τους το «λουκέτο», γεγονός που διευκολύνει απόλυτα την Κυβέρνηση στην εφαρμογή της αντεργατικής της πολιτικής!
Ο Υπουργός Εργασίας με εγκύκλιό του υπέδειξε στους εργοδότες ότι, μέσω των ατομικών συμβάσεων, με αποδοχές 490€, μπορούν να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους για 6 ημέρες (48 ώρες), καταργώντας και το πενθήμερο εν μέσω της τουριστικής περιόδου στον επισιτισμό. Επιπλέον, συναντιέται με την Τρόικα για να λάβει και να υλοποιήσει νέες εντολές που αφορούν:
Ø  Αλλαγή – αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10% ως αρχή για την πλήρη απελευθέρωση.
  Επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών, το περίφημο lock-out του αλησμόνητου 330.
Έμμεση απαγόρευση της απεργίας αφού θα είναι νόμιμη μόνο με απόφαση από το 50% συν 1 των εργαζομένων του χώρου.
 Δια Νόμου άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και κατά τις Κυριακές.
 Νέα σημαντική μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.
 Παρέμβαση και ανατροπές στο Ν. 1264/82 όσον αφορά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες και κυρίως την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Επειδή δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι θα δούμε τη δέουσα αντίσταση από τα τριτοβάθμια όργανα, ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, σε αυτό τον αντεργατικό ορυμαγδό, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε αυτές τις πολιτικές, συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους, συμμετέχοντας σε κάθε εργατικό αγώνα χωρίς διαχωρισμούς.
Εμείς, συνεχίζουμε, πιστοί στις ίδιες αρχές, να απαιτούμε αυτό που μας ανήκει!!!  Ένα αύριο με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους!!!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 16/07, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ