Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ "ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ" ....

Απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση του «Συσσιτίου μίσους» της Χρυσής Αυγής
Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα του ''συσσιτίου του μίσους'' της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας συντάσσεται με την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να μην δώσει άδεια στα μέλη της Χρυσής Αυγής για τη διανομή τροφίμων και ρούχων μόνο σε Έλληνες.
Ο κ.Δένδιας σε δήλωση του τονίζει μεταξύ άλλων πως οι «φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία».
Η δήλωση Δένδια
«Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι «φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο».
Μπλόκο και από τον δήμαρχο Αθηναίων στη Χρυσή Αυγή
Ο Γιώργος Καμίνης από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως η Χρυσή Αυγή θέλει να προχωρήσει σε συσσίτιο μόνο για Έλληνες στην πλατεία Αττικής είπε όχι στο Νίκο Μιχαλολιάκο.
«Η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.
«Ως εκ τούτου η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Για τον λόγο αυτόν διαμηνύει πως σε κάθε περίπτωση «εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».
Με πολιτική συγκέντρωση απαντά ο Νίκος Μιχαλολιάκος
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος προκειμένου να παρακάμψει την απαγόρευση της διανομής τροφίμων και ρούχων από το δήμο Αθηναίων και να μην δημιουργηθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την τελευταία φορά αποφάσισε να μετατρέψει το συσσίτιο σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Αττικής.

Μετά την απόφαση να πραγματοποιήσει ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανοιχτή ομιλία στην πλατεία Αττικής, στελέχη του ακροδεξιού κόμματος θεωρούν πως ούτε ο δήμος Αθηναίων, ούτε η αστυνομία θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν την πολιτική εκδήλωση ενός κοινοβουλευτικού κόμματος.

Πηγή:Blog.gr