Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ...

oι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και κέντρων Υγείας!
ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 H επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας , τους υγειονομικούς και όλο τον ελληνικό λαό , αποκτά τεράστιες διαστάσεις και συντελεί στην περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης.Η απόφαση της τρόικας και των εντελοδόχων της, για καταργήσεις-συγχωνεύσεις -κλεισίματα δομών υγείας,τμημάτων,κέντρων υγείας και νοσοκομείων , αλλά και για μετακινήσεις-διαθεσιμότητες -απολύσεις υγειονομικών είναι το χαριστικό χτύπημα σε ένα ΕΣΥ που βρίσκετα ήδη σε οριακή κατάσταση.

Είναι σαφές ότι ο ανομολόγητος στόχος της πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της Υγείας είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση . Ήδη στο νοσοκομείο μας , όπως και σε όλη την Ελλάδα ,ιδωτικά συνεργεία λυμαίνονται το χώρο της ...

...καθαριότητας,της φύλαξης ,της πληροφορικής ενώ από μερίας Υπουργού Υγείας με αφορμή το περιβόητο πολυνομοσχέδιο εξαγγέλθηκε ότι και το καθαρά κλινικό έργο θα υπόκειται πλέον σε  ''λογιστικό'' έλεγχο μέσω ιδιωτικών συνεργείων.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ''Επενδυτής'' που φέρει το νοσοκομείο της Κέρκυρας στην πρώτη σειρά όσων ιδρυμάτων χαρακτηρίζοτναι με χαμηλή κάλυψη, κάνοντας προφανέστατα χρήση ψευδών και κατασκευασμένων στοιχείων , και κατατάσσοντας τους εργαζόμενους στην προοπτική της κινητικότητας -απόλυσης , είναι άκρως ύποπτο και πεπτοφαλαγγίτικης λογικής.Το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του νομού έχουν ήδη υποστεί δραματικές μειώσεις σε προσωπικό και χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια. Το προσωπικό παραμένει αριθμητικά στα επίπεδα του.... 1990!  , ενώ ο προυπολογισμός έχει κατρακυλήσει από 30 εκ ευρώ το 2010 σε ... 8 εκ για το 2012!

Η έλλειψη κατά 60% του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού ,και κατά 40% του ιατρικού γίνεται εντονότερη εν μέσω τουριστικής περιόδου. Η οικονομική ,σωματική κα ψυχολογική εξάντληση του προσωπικού επιδεινώνετα εν μέσω τουριστικής περιόδου , χωρίς να διαφαίνεται καμία προσπάθεια ανακούφισης. Το μοναδικό νοσοκομείο ενός από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας στηρίζεται σε  υπεράνθρωπες προσπάθειες ανθρώπων που δουλεύουν  με χρωστούμενα ρεπό και χωρίς άδεια από το 2012.

Η συνέχιση της παράνομης λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών παρά τις συνεχείς καταγγελίς και προτάσεις , δημιουργεί καθημερινά οξύτατο πρόβλημα στη διαχείρηση των εκτάκτων περιστατικών.

Η πλημμελής σε αριθμό αλλά και ελλιπής από ειδικότητα εφημέρευση , καθιστά την παροχή υπηρεσιών υγείας επισφαλή.Η στάση των αρμόδιων οργάνων , επιστημονικού συμβουλίου και διεύθυνσης ιατρικής υπηρεσίας να μην  παίρνουν θέση στα προβλήματα και να συναινούν χωρίς αντίδραση στην αυθαίρετη μετατροπή των εφημεριών από ενεργείς σε ετοιμότητα με καθαρά λογιστικά κριτήρια, χαρακτηρίζονται από ανοχή και ενοχή στη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Τους καλούμε έστω και τώρα να πάρουν θέση.

Τα Κ.Υ. του νομού υποστελεχώνονται στα πλαίσια της αποψίλωσης της Πρωτοβάθμιας Υγείας, με Γενικούς και αγροτικούς ιατρούς να καλούνται να καλύψουν παράτυπα τα κενά στο νοσοκομείο.

Η διαρκής έλλειψη υγειονομικού υλικού καθιστά εναγώνια την καθημερινή προσπάθεια του προσωπικού να εξασφαλισθούν τα απαραιτήτως αναγκαία για τη νοσηλεία.

                                                    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ


1.     Τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία της 24/7  και τη  μετάβαση  στην Αθήνα όσων περισσότερων  συνάδελφων  μπορούμε ώστε να και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στο Υπουργείου Υγείας.

2.     Τη κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν συλλογικά

3.     Τη συνεχή και με κάθε τρόπο ενημέρωση και κάλεσμα σε συμπαράταξη του Κερκυαικού λαού.

4.     Την προτροπή προς παραίτηση τόσο του επιστημονικού συμβουλίου όσο και των διευθυντών ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το έγκλημα που συντελείται εις βάρος του κερκυαικού λαού.

5.     Την παραίτηση της διοίκησης του νοσοκομείου ως συμμέτοχης και συνυπεύθυνης στην υγειονομική διάλυση ,εκτιμώντας πως η εμμονή της να αποκρύπτει την ανεπάρκεια και να ωραιοποιεί τη μιζέρια , συμβάλει στην αποδυνάμωση της διεκδικητικότητας.

6.     Την επίδοση του παραπάνω ψηφίσματος στα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση , το Υπουργείου υγείας και τα ΜΜΕ προς δημοσίευση.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ  , ΔΩΡΕΑΝ  , ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ