Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΗΠΕΙΡΟΣ: ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΔΡΑΠΕΤΗ ΚΟΛΑ....

Αιχμές Δένδια για Ρουπακιώτη - Η αντίδραση του αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενα λάθη


  Μάριαν Κόλα ενημερωνόταν διαρκώς για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και το κλίμα που επικρατούσε στην περιοχή
- ''Ο Κούπα που πρόλαβε να διαφύγει δεν έχει τραυματιστεί'' λέει η αστυνομία που συνεργάζεται με τον στρατό
- Σαφείς αιχμές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για τον Αντώνη Ρουπακιώτη
- Τα στοιχεία δείχνουν πως οι δραπέτες δεν ήθελαν να περάσουν στην Αλβανία - Το ρίσκο και τα λάθη τους












Οι νέες φωτογραφίες που έρχονται στο φως, δείχνουν ότι ο Μάριαν Κόλα είχε μαζί του ένα ραδιοφωνάκι για να ενημερώνεται και να μαθαίνει το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή. Όπως φαίνεται εκτίμησε ότι οι έρευνες αστυνομίας και στρατού στην περιοχή έχουν ατονίσει και πήρε την απόφαση να κινηθεί με τον Ιλίρ Κούπα τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου η ομίχλη σκέπαζε τα πάντα.


Σε κύκλο το ραδιοφωνάκι του νεκρού δραπέτη Κόλα - ΦΩΤΟ από crimesonairΣε κύκλο το ραδιοφωνάκι του νεκρού δραπέτη Κόλα - ΦΩΤΟ από crimesonair
Λίγες ώρες μετά την αιματηρή συμπλοκή - ΦΩΤΟ από crimesonair
Από χαρτομάντηλα μέχρι όπλα δίπλα στο άψυχο σώμα του Μάριαν Κόλα - ΦΩΤΟ από crimesonair








Τα ευρήματα, οι διαπιστώσεις και οι έρευνες
Εκτός από το ραδιοφωνάκι, οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στο άψυχο σώμα του Κόλα το κινητό του τηλέφωνο. Όλες αυτές τις μέρες, ο επικεφαλής των δραπετών έβγαζε την μπαταρία και την κάρτα sim για να μην εντοπίζεται, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρξαν φορές που ο Κόλα συναρμολογούσε το κινητό του και συνομιλούσε με συνεργούς του. Οι αστυνομικοί, θα εξετάσουν τις κλήσεις, για να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι συνεργοί αλλά και ποιο ήταν το κρησφύγετό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ


Ο σύντροφός του, Ιλίρ Κούπα πρόλαβε να διαφύγει και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχει τραυματιστεί. Ο Ιλίρ Κούπα που βρισκόταν σε απόσταση 100 μέτρων από τον Κόλα, πέταξε ένα σακίδιο και το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Μέσα στο σακίδιο οι αστυνομικοί βρήκαν παπούτσια και ένα τάπερ με μαγειρεμένα φαγητά (πατάτες και ρύζι). Για την ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν στον τόπο της συμπλοκής, οι δραπέτες άφησαν και υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών.

Ο Μάριαν Κόλα στο σημείο που έπεσε νεκρός - ΦΩΤΟ από epiruspost.grΟ Μάριαν Κόλα στο σημείο που έπεσε νεκρός - ΦΩΤΟ από epiruspost.gr

Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας και οι δηλώσεις Δένδια



Η ηγεσία της αστυνομίας και ο υπουργός, τόνισαν ότι από τις 22 Μαρτίου που δραπέτευσαν οι Αλβανοί κρατούμενοι από τις φυλακές Τρικάλων, βρίσκεται σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν διαρκώς από 580 έως 750 άτομα, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και αγωνίζονται για τη σύλληψη των δραστών.

Σε ερώτηση, αν στο διάστημα αυτό έχουν γίνει λάθη από την πλευρά των διωκτικών αρχών, γι΄αυτό και υπήρξαν η δολοφονία της 25χρονης κοπέλας στα Ισθμια, στις 29 Μαρτίου, και τουαστυνομικού στο Δίστομα, στις 17 Ιουνίου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, απάντησε: "ουδέν σχόλιον".

 

O Νίκος Δένδιας από την πλευρά του, απέδωσε ευθύνες στο σωφρονιστικό σύστημα, με αφορμή την πολύμηνη περιπέτεια στα βουνά για τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών.  Ο υπουργός ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το Λιμενικό και τον Στρατό, που συμμετέχουν στην επιχείρηση και μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για τη χθεσινή εξέλιξη. 

''Ο νυν υπουργός δικαιοσύνης γνωρίζει καλά τα θέματα''
Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχει μια επιπλέον διαπίστωση για τα αίτια που προκάλεσαν τα γεγονότα, εδώ και τέσσερις μήνες, λέγοντας ότι υπάρχει μια εκρηκτική κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα, για την οποία οι ευθύνες είναι διαχρονικές και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, που γνωρίζει καλά τα θέματα θα βρει σύντομα λύση, γι' αυτό το πρόβλημα.

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αν για την κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος ευθύνεται η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και ο ίδιος, που έχει διατελέσει υπουργός στο παρελθόν, επανέλαβε ότι "οι ευθύνες είναι διαχρονικές". Δεν θέλησε, όμως, να σχολιάσει το τι πραγματικά φταίει γι΄αυτό...

 

Σε ότι αφορά στη χθεσινή επιχείρηση ο αρχηγός της αστυνομίας και ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγος Δημ. Τσακνάκης, δήλωσαν ότι οι δύο δραπέτες, έπεσαν σε μπλοκο της ΕΚΑΜ και όταν κλήθηκαν να παραδοθούν πυροβόλησαν και οι δύο με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μάχη, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο Μαριάν Κόλα, ενώ κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος την ομίχλη, ο σύντροφός του Ιλίρ Κούπα, για τον οποίον δεν υπάρχουν ευρήματα που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχει τραυματιστεί. 

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα βουνά της Ηπείρου για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, που ήταν μαζί με τον Κόλα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα για τη σύλληψη και των υπολοί
πων από τους δραπέτες που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.
Πηγή: Νewwit.gr