Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΚΛΗΡΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ....

Ξεκίνησε η κρίσιμη σύσκεψη. Σε νέα θέση ή στην ανεργία οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αποδέχονται, επί της αρχής, οι τροϊκανοί να περιληφθούν οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών στην «κινητικότητα».
Σκληρός θα είναι ο συμβιβασμός, εφόσον αυτός επιτευχθεί βέβαια, της ελληνικής πλευράς με την τρόικα για το θέμα της κινητικότητας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μπροστά στην προφανή αδυναμία της ελληνικής πλευράς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προχωρούν, με τη σειρά τους, σε συμβιβασμό, εγείροντας ωστόσο και νέες απαιτήσεις.
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το matrix24.gr, οι εκπρόσωποι των δανειστών μοιάζουν να αποδέχονται την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπολογισθούν ...


...στον αριθμό των μετακινούμενων υπαλλήλων και οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών (από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τούμπαλιν), καθώς όπως ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά συνιστούν στην πράξη κινητικότητα εξασφαλίζοντας μάλιστα και μείωση δαπανών καθώς περιορίζονται οι αναπληρωτές.
Έξι μήνες προθεσμία
Στον αντίποδα, ωστόσο, οι δανειστές μοιάζουν να απαιτούν από την ελληνική πλευρά να περιορίσει το χρόνο που μπορεί ένας υπάλληλος να παραμένει σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το διάστημα, σήμερα, ορίζεται σε ένα έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα λαμβάνουν τμήμα του μισθού τους. Εφόσον γίνει αποδεκτό το αίτημα για μείωση αυτού του χρόνου στους 6 ή τους 9 μήνες, καθίσταται σαφές ότι η δημόσια διοίκηση θα πρέπει να επιταχύνει αν είναι να απορροφήσει σε άλλες θέσεις το εν λόγω προσωπικό αλλιώς οι υπάλληλοι θα απολυθούν! Είναι ενδεικτικό ότι για τη μετακίνηση των πρώτων 2.000 υπαλλήλων απαιτήθηκαν οκτώ μήνες και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι μία τέτοια σύντμηση τελικά δεν θα αυξήσει, εμμέσως, τον αριθμό των απολύσεων στο Δημόσιο.

Η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τρόικα ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί.
Πηγή:Matrix24