Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ....

...κλείσιμο φορέων τοy κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απόλυση δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων.








Συνεχίζοντας την επίδειξη δουλοπρέπειας στο εξωτερικό και αυταρχικότητας στο εσωτερικό, η κυβέρνηση αποφάσισε το ξαφνικό κλείσιμο φορέων τοy κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απόλυση δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί οριζόντιες και μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, στην αρχή, και άλλων δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων ακολούθως για να πιάσει τους μνημονιακούς της στόχους.  Από τη λαίλαπα των απολύσεων δεν εξαιρείται κανείς. Ήδη η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την απόλυση 15.000 εκπαιδευτικών και υπαλλήλων των Δήμων και τη διαθεσιμότητα άλλων 12.500 εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα.
Ακόμα και την απόλυση αστυνομικών προωθεί ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης μέσα από την εφαρμογή του «Καλλικράτη της αστυνομίας» και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Είναι βέβαιο για εμάς ότι η μεθοδική κατάργηση και απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών δε γίνεται για...

... τους δημοσιονομικούς στόχους που ποτέ άλλωστε δεν επιτυγχάνονται, αλλά για να επέλθει η πλήρης ιδιωτικοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών του κράτους και να τεθεί το κράτος στην υπηρεσία των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και όχι στην υπηρεσία της κοινωνίας.
Είναι δεδομένο ότι η διάλυση του δημοσίου, σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής ύφεσης και ρεκόρ ανεργίας θα επιτείνει τα φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης, θα μείνουμε χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς ασφάλεια.
Η διάλυση του ιδιωτικού και δημόσιου μας αφορά όλους. Κανείς δεν εξαιρείται, κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος. Όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε:
Ø  στην προπαγάνδα του «κοινωνικού αυτοματισμού» που τοποθετεί τη μια ομάδα εργαζομένων απέναντι στις άλλες
Ø  στη διάλυση και στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών
Ø  στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας που μας έχει επιβληθεί.
Ø  στην κυβέρνηση και τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει.