Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΚΙΚΑ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


Στ. Γκίκας: «Η τάξη των εμπόρων πλήττεται δραματικά μετά τα τόσα επώδυνα, φορομπηχτικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που τους έχουν επιβάλει»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Μητσιάλη και μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας είχε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Εμπορικό Σύλλογο με πρώτο αυτό της ασφάλειας, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία...
... κρούσματα διαρρήξεων καταστημάτων στην οδό Πολυχρονίου Κωνσταντά.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του, ο κ. Γκίκας ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Είχα σήμερα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας. Ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Μητσιάλης, μου μετέφερε την αγωνία των εμπόρων αλλά και την απογοήτευσή τους μετά τα τόσα επώδυνα, φορομπηχτικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που τους έχει επιβάλει η Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και τα οποία συνεχίζονται και τώρα. Πράγματι η τάξη των εμπόρων πλήττεται δραματικά και αυτό φαίνεται από τα ολοένα και αυξανόμενα λουκέτα σε εμπορικές επιχειρήσεις.

Συζητήσαμε εκτενώς και το θέμα της ασφάλειας, αφού τον τελευταίο καιρό οι κλοπές παρουσιάζουν έξαρση. Θεωρώ ότι ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος μπορεί να υπάρξει μόνο μετά από μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τα πρότυπα της Ηγουμενίτσας ή της Πάτρας, ή ακόμη και της Κορίνθου, όπου πολλές εκατοντάδες λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν από τις πόλεις αυτές. Πιστεύω επίσης ότι η πιο έντονη παρουσία της Αστυνομίας κατά τις βραδινές ώρες, με την ανάλογη αύξηση του διατιθέμενου προσωπικού, θα βοηθήσει στην αποτροπή ανάλογων περιστατικών.

Επί του θέματος των αντικειμενικών αξιών, ανέφερα σ τον κ. Μητσιάλη την κάθετη διαφωνία μου με την προοπτική της αύξησής τους και τον ενημέρωσα για την σχετική επιστολή που απέστειλα στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Μουρμούρα. Τέλος συμφώνησα με τον Εμπορικό Σύλλογο, ότι θα πρέπει τάχιστα να αξιοποιηθεί το παλιό Νοσοκομείο διότι η εγγύς περιοχή έχει εμπορικά υποβαθμιστεί και τόνισα ότι η στέγαση των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών υπηρεσιών θα ήταν μια καλή λύση, υπό την προϋπόθεση της ριζικής επισκευής-συντήρησης του κτηρίου.»   


***Από το Πολιτικό Γραφείο***