Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ....

«ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΆΔΙ»

 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΈΡΚΥΡΑΣ
&ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
 ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΤΖΟΥΒΕΛΗ

DSCN0231.jpg
Σπύρος Τζουβέλης
Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. τιμάται στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, Μουράγια) για την προσφορά του στα Γράμματα ο ποιητής Σπύρος Τζουβέλης (1925), κατά κόσμον Σπύρος Τζουβελόπουλος.  Στην τιμητική αυτή εκδήλωση, ύστερα από λίγα λόγια για τον ποιητή από τον Δημήτρη Κονιδάρη κι αφού ο ίδιος ο Σπύρος Τζουβέλης διαβάσει μερικά ποιήματά του, θα...
... ακουστεί το μονόπρακτό του «Συνέδριο στο σκοτάδι», ως θέατρο αναλογίου, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, σε διδασκαλία της Νότας Δαρμανή και επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή Πέτρου Γάλλια. Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Σοφία Γεωργιάδου, Νότα Δαρμανή, Ευγενία Ζάγουρα, Βασίλης Καββαδίας, Νίκος Καραλής, Σπύρος Κληρονόμος, Αντωνία Πετροπούλου, Μάγδα Σγούρου και Όλγα Τζήλιου, με ζωντανή μουσική από τον Γιώργο Βλάχο. Θα διανεμηθεί επίσης κι ένα συλλεκτικό φυλλάδιο με το έργο (χειροποίητο Η/Υ, εκατό αριθμημένα αντίτυπα εκτός εμπορίου, σειρά «Σποραδικά» του Δημ. Κονιδάρη). 
Νο 145.jpgΟ Σπύρος Τζουβέλης, από τους σύγχρονους σημαντικούς της γενιάς του και των γραμμάτων μας, δεν έκανε ποτέ θόρυβο γύρω από τον εαυτό του. Γεννήθηκε στη Δράμα και είναι από μητέρα Κερκυραίος. Ας τον τιμήσουμε. Ζει στην Αθήνα και παρακλήθηκε θερμά, και μπορώ να πω πιεστικά, να έλθει στην Κέρκυρα γι’ αυτή την εκδήλωση. 

Από το CORFUNEWS.it