Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ....

                      ...διαθεσιμότητας

Με συγκέντρωση έξω από το Μαράσλειο, κορυφώθηκε στην Κέρκυρα η απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετείχε, το Εργατικό Κέντρο, το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας. Συμπαράσταση στην κινητοποίηση δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Η συμμετοχή των εργαζομένων, υπήρξε μέτρια ενώ αρκετοί εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.


Ειδική αναφορά στους πέντε υπαλλήλους της αποκεντρωμένης διοίκησης που συμπεριλήφθησαν στη διαδικασία της διαθεσιμότητας, έκανε ο Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας, Δημήτρης Καρύδης. Ο κ. Καρύδης ανέφερε ότι το σύνολο των υπαλλήλων της αποκεντρωμένης διοίκησης δυτικής Ελλάδος στους οποίους εστάλησαν οι διαπιστωτικές πράξεις, ξεπερνούν τα 70 άτομα. Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, ότι μια από τις πέντε υπαλλήλους της Κέρκυρας που τίθεται υπό καθεστώς διαθεσιμότητας, είναι μέλος μονογοεϊκής οικογένειας, παρά το ότι ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένη εξαίρεση.
Κινητοποίηση έξω από το κτήριο της Α’ ΔΟΥ, πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ, θέλοντας να αναδείξει τις συνέπειες που έχει η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική στα φτωχά και μικρομεσαία λαϊκά στρώματα. Πρόκειται για τις συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, δήλωσαν οι κ.κ. Μπ. Χαραλάμπους και Γ. Κουλούρης, οι οποίοι καλούνται για άλλη μια φορά να σηκώσουν το βάρος των νέων οικονομικών μέτρων.

Από την  την  ERA KΕΡΚΥΡΑΣ