Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ:ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ....

                         ...δυνατό σεισμό ΒΙΝΤΕΟ
Φωτογραφία για Τσελέντης: Θα πρέπει να περιμένουμε έναν δυνατό σεισμό - Δείτε βίντεο
"Θα πρέπει να περιμένουμε εκτόνωση της ενέργειας που έχει συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα. Μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να αναμένουμε έναν δυνατό σεισμό", είπε εκτός των άλλων ο σεισμολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Super B και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πομώνη.

Όπως αναφέρει η Πελοπόννησος, αυτά που λένε να περιμένουμε δύο 24ωρα για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα κάνει δυνατό σεισμό είναι ανοησίες σύμφωνα με τον ίδιο.

Εξάλλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ...

...το γεγονός ότι επί της ουσίας έχει εγκαταλειφθεί ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων κρούει ο Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, με αφορμή τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο την περιοχή του Καστριτσίου στην Πάτρα. Ο κ. Τσελέντης εγκαλεί με κατηγορηματικό τρόπο την Πολιτεία ισχυριζόμενος ότι έχει αφήσει στην τύχη τους δημόσια κτίρια στα οποία συναθροίζονται πολλοί πολίτες καθημερινά ενώ, χαρακτηριστικά, μίλησε ακόμη και για "σάπια σχολεία" και "σχολεία ερείπια" για τα οποία δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Super B και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πομώνη ο κ. Τσελέντης είπε ότι αντί να μιλούμε για "πράσινα σχολεία, για σχολεία με φωτοβολταϊκά και... πράσινα άλογα", θα πρέπει να δούμε την στατικότητα των κτιρίων ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε σεισμό μεσαίου και μεγάλου μεγέθους τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε δημόσια κτίρια.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
VIDEO
Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος