Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΤ


Μια απάτη – σκάνδαλο σε βάρος του ΕΟΤ ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Νέα μεγάλη απάτη σε βάρος του ΕΟΤΠέντε άτομα συνελήφθησαν, με τις κατηγορίες για υπεξαίρεση από την υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας, όλες σε βαθμό κακουργήματος.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Κώστας Βασιλάκος, πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκου Καραχάλιου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι «έστηναν εταιρίες» και στη συνέχεια έκοβαν από τον ΕΟΤ επιταγές πληρωμών σε αυτές.
Η υπόθεση άρχισε να ξεδιαλύνεται όταν προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ.
Την Παρασκευή μια γυναίκα εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος για να εισπράξει μια επιταγή των 147.000 ευρώ κι όταν η τράπεζα ζήτησε επιβεβαίωση, ο ΕΟΤ ζήτησε να «παγώσει» η διαδικασία.
Η επιταγή αφορούσε σε ξενοδοχείο της Σύρου, ωστόσο το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσε πως ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δεν γνώριζε τίποτα και πως ο ΕΟΤ δεν είχε καμία οφειλή προς τον ίδιο.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας αναζητεί τον πρώην γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκο Καραχάλιο, προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την υπόθεση.

Νewsbomb.gr