Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ...

                 …σήμερα με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαιρικού  για την 14η αγωνιστική του  πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE,μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Α.Ο.  ΚΕΡΚΥΡΑΣ -Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ σήμερα Σάββατο  (08-12-2012)  και ώρα 17.15 στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας.

1.      Η Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ να εκδώσει 2.850 εισιτήρια, για τους φιλάθλους της,  στις θύρες 2,3,4 & 5, συμπεριλαμβανομένων και των εισιτηρίων διαρκείας που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα.
2.      Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ να καταλάβουν τις θέσεις στις κερκίδες των θυρών ...

...2,3,4 & 5.
3.      Να μην ορισθεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του Σταδίου στην οποία θα διατίθενται εισιτήρια αποκλειστικά για φιλάθλους της Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
4.      Τα λεωφορεία των αθλητικών αποστολών να σταθμεύσουν στον ειδικό χώρο στάθμευσης προ των αποδυτηρίων, φρουρούμενα από αστυνομική δύναμη.
5.      Με μέριμνα της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τα μέλη και οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας να εισέλθουν από τη θύρα 2 και να καταλάβουν τις αντίστοιχες θέσεις  επισήμων του γηπέδου που έχουν οριστεί από την Π.Α.Ε. Κέρκυρας.
6.      Οι θύρες του Σταδίου να ανοίξουν 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
7.      Η προσέλευση των φιλάθλων του Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ να γίνει μεμονωμένα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να εισέλθουν στο στάδιο από τις αντίστοιχες θύρες στις κερκίδες του γηπέδου.
8.      Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε δύο ζώνες, περιμετρικά του Σταδίου Κέρκυρας ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.
9.      Να αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν, ηλεκτρονικό ονομαστικό εισιτήριο ή σφραγισμένο από το οικείο Αστυν. Τμήμα εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
10.     Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα, να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.
11.     Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξέδρων από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε γυάλινες, μεταλλικές, κ.λπ. συσκευασίες, πλην πλαστικών και χάρτινων σύμφωνα με την 1/2007 Αγορανομική Διάταξη.
12.     Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.
13.     Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό, κατά τρόπο τέτοιο που να δυσχεραίνουν το έργο του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας που έχει εγκατασταθεί στο Στάδιο ή περιέχει υβριστικό περιεχόμενο με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.
14.     Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας την ημέρα του αγώνα του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την ΠΑΕ Κέρκυρας πριν από την ανάπτυξη των αστυνομιών δυνάμεων.
15.     Αμφότερες οι Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μέχρι την 11.00 ώρα της 06-12-2012 να γνωστοποιήσουν στη Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας και στο FAX 
26610-35889 τα ακόλουθα στοιχεία :
α.      Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δύο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους απ' αυτά, καθώς και τους υπεύθυνους των αποστολών (ονοματεπώνυμο - κινητό τηλέφωνο), την ημέρα του αγώνα, προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασης του στην Αθλητική εγκατάσταση.
β.      Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, των εκπροσώπων - υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία - συνεργασία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας.
γ.      Η Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ να προσλάβει -σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ’ αριθμ. 38404 από 18.08.2009 κ.υ.α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλειας Αθλητικών Εκδηλώσεων» προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, για τη λήψη αστυνομικών μέτρων από 14.30 ώρα της 08-12-2012, σύμφωνα με την αναλογία και ελάχιστο για αυξημένα μέτρα 1:80 θεατές, το οποίο θα συνεργάζεται με την αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 4 1Δ του Ν. 2725/1999 όπως αυτό έχει προστεθεί-συμπληρωθεί - τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητος, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, οι θέσεις του προσωπικού και τη διεύθυνση κατοικίας του προσληφθησσόμενου προσωπικού, στην αρμοδία Αστυνομική Αρχή [Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας), στη Δ.Ε.Α.Β. και στη διοργανώτρια Αρχή, στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.
16.     Οι ΠΑΕ Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με κάθε πρόσφορο μέσο να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους τους,  το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης.
  17. Επιπρόσθετα η γηπεδούχος Π.Α.Ε. λίγο πριν την έναρξη, αλλά και στην      ανάπαυλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων να ανακοινώσει στο φίλαθλο κοινό, μέσω των μεγαφώνων του γηπέδου, την ύπαρξη και λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας, αποκλειστικός σκοπός του οποίου είναι η αντιμετώπιση πράξεων βίας και αξιοποίνων εν γένει πράξεων με αφορμή αθλητικές συναντήσεις. Επίσης να ανακοινώσει, να μην εισέλθουν φίλαθλοι (μικρά παιδιά κ.λ.π.) εντός του αγωνιστικού χώρου μετά τη λήξη του αγώνα.
   18. Απαγορεύεται οι φίλαθλοι κατά την είσοδό τους στο γήπεδο να φέρουν αλκοολούχα ποτά, μπουκάλια, κουτιά (γυάλινα, πλαστικά, μεταλλικά κ.λ.π.), αναπτήρες και άλλα αντικείμενα που η ρίψη τους μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, καθώς και συσκευές εκπομπής ακτινών « Laser », οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά ποδοσφαιριστών, διαιτητών και λοιπών προσώπων.
   19. Η Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, να μεριμνήσει για την παρουσία ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β.
               20. Στους χώρους εντός και πέριξ του Ε.Α.Κ.Κ. με μέριμνα της Π.Α.Ε. Α.Ο.  ΚΕΡΚΥΡΑΣ να μην υπάρχουν αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από οπαδούς και προκαλέσουν υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες. Επίσης γίνεται έλεγχος στους χώρους του γηπέδου όπου είναι δυνατόν να έχουν αποθηκευμένα επικίνδυνα αντικείμενα, πριν το άνοιγμα των θυρών και είσοδο των θεατών.
                21.Στον αγωνιστικό χώρο, στα αποδυτήρια του γηπέδου, στο χώρο της φυσούνας    εσωτερικά, στους διαδρόμους των αποδυτηρίων των ομάδων και των διαιτητών, δεν θα επιτραπεί η κίνηση κανενός άλλου ατόμου, πλην των Αστυνομικών Δυνάμεων και των προβλεπομένων από τους κανονισμούς ( άρθρο 13 παρ. 6 & 7 του Κ.Α.Π.) συνοδών των ομάδων και των εφοδιασμένων με κάρτα εισόδου (διαπίστευση) από τη διοργανώτρια Αρχή SUPER LEAGUE, σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς.
                       Με μέριμνα της διοργανώτριας αρχής (SUPER LEAGUE), δοθούν οι προβλεπόμενες κάρτες σε εκπροσώπους και των δύο Π.Α.Ε., οι οποίοι έχουν     δικαίωμα εισόδου στα αποδυτήρια των ομάδων και στους λοιπούς χώρους.
                       Να αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο γήπεδο φιλάθλων που δεν διαθέτουν εισιτήριο, φιλάθλων που φέρουν διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας, για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης.
                22. Μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται η παραμονή φιλάθλων πέριξ του  γηπέδου   και  ειδικότερα στην βορειοδυτική πλευρά του γηπέδου, θύρα 1 και θύρα εξόδου αθλητών, καθώς και στο χώρο πέριξ του Κλειστού Γυμναστηρίου.
     23. Με ευθύνη του Διοικητή Τροχαίας θα διακόπτεται ανάλογα η κυκλοφορία και δεν θα επιτρέπεται η προσέλευση αυτ-των, στους χώρους του γηπέδου, τα οποία δεν φέρουν την ειδική κάρτα στάθμευσης. Εξυπακούεται ότι, στους χώρους στάθμευσης του γηπέδου δεν θα υπάρχει κανένα αυτ-το, χωρίς να φέρει την ειδική κάρτα στάθμευσης.
         24. Με ευθύνη της Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, να κλειδωθούν όλες οι εσωτερικές πόρτες, που οδηγούν στο διάδρομο των αποδυτηρίων, προκειμένου αποτραπεί η πρόσβαση στο χώρο, μη δικαιουμένων ατόμων.
             25. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 7 του άρθρου 41 Γ, των παραγρ. 3 & 9 του άρθρου 41 Δ και του άρθρου 41 Ζ του Ν. 2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει.
               26. Η ισχύς της απόφασης, ισχύει από τη δημοσίευση της.

Από το CORFUNEWS.it