Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΜΑΝΤΖΙΟΣ:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΤΣ...

                                         ...χωρίς αύριο
Ο τεχνικός της Κέρκυρας Άκης Μάντζιος μιλώντας για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, τόνισε πως δεν είναι ματς χωρίς αύριο για την ομάδα του. Τα τελευταία νέα της προπόνησης του ΑΟΚ

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παρέθεσε την Πέμπτη (13/12) ο τεχνικός της Κέρκυρας Άκης Μάντζιος ο οποίος μιλώντας για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό είπε πως δεν είναι ματς χωρίς αύριο για την ομάδα του.
Επίσης, ο προπονητής του ΑΟΚ, αναφέρθηκε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία και για το αν η ομάδα του κάνει "κοιλιά".
"Όλη την εβδομάδα και μετά το άτυχο παιχνίδι με τα Γιάννινα...
... δουλέψαμε πάρα πολύ με τα παιδιά, τόσο στα τακτικό κομμάτι, όσο και στο ψυχολογικό. Και θεωρώ ότι είμαστε  πανέτοιμοι, απ’ όλες τις πλευρές, για να αντιμετωπίσουμε τον Πανθρακικό στο τελευταίο ματς του α' γύρου και να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη", είπε αρχικά ο Άκης Μάντζιος και πρόθεσε:
Για το αν ο αγώνας με τον Πανθρακικό είναι "τελικός": "Σίγουρα είναι ένα πολύ κρίσιμο και οριακό παιχνίδι. Και για βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς λόγους. Από εκεί και πέρα, όμως, όπως είπα και πριν από τα προηγούμενα ματς, δεν είναι "χωρίς αύριο". Είναι ακόμη πολύ νωρίς να προδικάζουμε – έχουμε μπροστά μας άλλα 15 ματς, έναν ολόκληρο γύρο και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.
Αυτό που θέλουμε, είναι να  κλείσουμε τον γύρο καλά και, κατόπιν, να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον β'. Υπάρχει και πίστη κι εμπιστοσύνη στα παιδιά. Είναι οι ίδιοι παίκτες που, πριν από λίγες αγωνιστικές, έφεραν τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Σ' έναν "μαραθώνιο", θα έχεις και καλές και κακές στιγμές.
Και στις κακές βλέπεις πώς ανταποκρίνεται μια ομάδα. Κάποιος, μπορεί να βλέπει μόνο τα αποτελέσματα. Εμείς, όμως, βλέποντας την ομάδα από μέσα και δουλεύοντας καθημερινά, γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Απλά, στα τρία τελευταία ματς, όλα μας πάνε κόντρα".
Για το αν ο ΑΟΚ κάνει "κοιλιά": "Όχι, δεν θεωρώ ότι η ομάδα κάνει "κοιλιά". Κάναμε μια ήττα φυσιολογική με τον Ολυμπιακό, φέραμε μια ισοπαλία με τη Βέροια, ενώ δικαιούμαστε τους τρεις βαθμούς –προέκυψαν πολλές ατυχίες και αναποδιές στη διάρκεια του αγώνα-, είχαμε ένα ματς, στη Λιβαδειά, που, όντως, δεν δικαιούμαστε τίποτα και ένα ματς με τα Γιάννινα, όπου όλα κρίθηκαν στην τύχη. Ούτε στις δυνατότητες, ούτε στις τακτικές, ούτε στο εάν η ομάδα μπορεί να τρέξει.
Και την τύχη δεν την είχαμε με το μέρος μας. Τις ευκαιρίες τις είχαμε εμείς, αλλά όλα πήγαν ανάποδα – με τα γκολ, που δεχτήκαμε, τη λάσπη, που κόλλαγε η μπάλα. Αν το "κοιλιά" αφορά στη βαθμολογική συγκομιδή, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση, που βρίσκεται η ομάδα. Ξαναλέω ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Εξάλλου, ακόμη κι όταν είχαμε τα θετικά αποτελέσματα, ήμουν ο πρώτος που έλεγα ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς και χρειάζεται δουλειά και να σκύψουμε το κεφάλι".
Για την ατμόσφαιρα στην ομάδα: "Εμάς, οι συνθήκες δουλειάς μας είναι οι ίδιες. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο, που δεν το αντιλαμβανόμαστε με τους παίκτες. Υπάρχει πίστη και εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μας. Τα ίδια παιδιά είναι που έκαναν και το σερί, με τον ίδιο τρόπο δουλεύουμε".
Για τη "μάχη" της παραμονής: "Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη με σιγουριά πόσοι βαθμοί θα χρειαστούν. Θεωρώ, όμως, ότι θα είναι αρκετές οι ομάδες που θα παλέψουν. Αλλά ποιες, ακριβώς... Κατά διαστήματα, κάποιες κάνουν ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων και ξαφνικά ένα σερί αρνητικών. Όταν, λοιπόν, έχεις άλλα 15 ματς, είναι νωρίς να πεις ο,τιδήποτε με ασφάλεια. Πάντως, σε σχέση με τις ομάδες που βρίσκονται τώρα σ’ αυτή τη διαδικασία, δεν νομίζω να αλλάξει πολύ η εικόνα".
Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: "Απ' την αρχή ξέραμε ότι η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, υπό την έννοια ότι στο κομμάτι των μεταγραφών, της ενίσχυσης, υπάρχει απαγορευτικό- άρα έχουμε ένα "όπλο" λιγότερο. Απ' τη στιγμή που υπάρχει περιορισμός, είναι δύσκολο να βρούμε παίκτες καλούς κι ελεύθερους, για να έρθουμε σε συμφωνία.
Με τα μεταγραφικά και με ονόματα θα ασχοληθούμε μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό, τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Σε συμφωνία, πάντως, δεν έχουμε έρθει με κανέναν ποδοσφαιριστή. Ούτε έχουμε μπει σε συζητήσεις. Υπάρχουν κάποια ονόματα, που μας ενδιαφέρουν, αλλά ό,τι κινήσεις είναι να γίνουν, θα γίνουν μετά το ματς με τον Πανθρακικό".
Για το ενδεχόμενο απόκτησης επιθετικού: "Το γκολ είναι ένα θέμα, που μας απασχολεί. Βλέπουμε ότι υπάρχει κάποια δυσκολία στο να σκοράρουμε. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να ενισχύσουμε την ομάδα με έναν φορ. Θα δούμε, όμως, τι μπορούμε να βρούμε, γιατί, όπως προανέφερα, Έλληνα επιθετικό και ελεύθερο και καλό, ψάχνουν... όλες οι ομάδες, όχι μόνο ο ΑΟ Κέρκυρα!".
Επέστρεψε ο Κρητικός
Από εκεί και πέρα στα αγωνιστικά με τον Νίκο Κρητικό να επιστρέφει στην ομάδα, μετά την συμμετοχή στην Εθνική Νέω, συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΑΟΚ για το ματς με τον Πανθρακικό (Σάββατο, 15/12- 17.15).
Λόγω της συμμετοχής του στο ματς (45 λεπτά), ο νεαρός μέσος ακολούθησε πιο χαλαρό πρόγραμμα, ενώ ο μοναδικός από τους υπόλοιπους  που δεν συμμετείχε σε κανονικούς ρυθμούς (ατομικό και θεραπεία) ήταν ο προερχόμενος από τραυματισμό Δημήτρης Γιάντσης, ο οποίος και θα απουσιάσει από τον αγώνα με τους "πράσινους".
Οι "Φαίακες" δούλεψαν κυρίως στην τακτική, με μπάλα, ενώ θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους την Παρασκευή (14/12), με μια απογευματινή (16.15) προπόνηση στον Πλάντραφο.
Τα εισιτήρια με Πανθρακικό
Τέλος, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, την Παρασκευή (14/12), θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια του σαββατιάτικου (15/12, 17.15) αγώνα με τον Πανθρακικό, στο ΕΑΚ. Οι τιμές, παραμένουν οι ίδιες του αγώνα με Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα και πιο συγκεκριμένα:
Θύρες 4,5 (μικρή εξέδρα): 10 ευρώ.
Θύρες 2,3 (μεγάλη εξέδρα): 15 ευρώ.
Θύρα VIP: 40 ευρώ.
Τέλος, την Παρασκευή (14/12) το πρωί (09.45) αντιπροσωπεία της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων δύο ποδοσφαιριστών, θα βρεθεί στο 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, προσφέροντας 100 δωρεάν εισιτήρια – προσκλήσεις στους μαθητές, για τον σαββατιάτικο (15/12, 17.15) αγώνα με τον Πανθρακικό, στο ΕΑΚ Κέρκυρας.
sport24.gr