Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ ΛΕΕΙ Η NASA ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

τέλος-του-κόσμου-nasa

Σίγουροι ότι τελικά δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου είναι οι επιστήμονες της NASA, που έχουν ήδη αναρτήσει στο YouTube ένα βίντεο με τίτλο: «Γιατί ο κόσμος δεν τελείωσε χθες».
Οι επιστήμονες λένε ότι οι φήμες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και το διαδίκτυο για την πρόωρη καταστροφή της Γης έχουν προκληθεί από μια παρανόηση του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια, το οποίο τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.
“Είναι απλά το τέλος...
...ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου. Όπως ακριβώς στις 31 Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο μας φτάνει στο τέλος του, αλλά ένα νέο ημερολόγιο για το επόμενο έτος αρχίζει την 1 Ιανουαρίου”, αναφέρει ο Ντον Γέομανς, επικεφαλής του προγράμματος “Near-Earth Object” της NASA στο εργαστήριο “Jet Propulsion Laboratory” στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, σε ένα ξεχωριστό βίντεο στο YouTube.
Σύμφωνα με την ιστορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ένας τεράστιος πλανήτης που ονομάζεται Νουμπίρου βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.
“Αν ήταν έτσι τα πράγματα, θα τον είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, και αν ήταν αόρατος κατά κάποιον τρόπο, θα είχαμε δει τις συνέπειες που προκαλεί στους γειτονικούς πλανήτες. Οι χιλιάδες αστρονόμοι που “σαρώνουν” τη νύχτα τους ουρανούς σε καθημερινή βάση δεν το έχουν δει αυτό”, σημείωσε.
Παρόλα αυτά όμως χιλιάδες μυστικιστές και ονειροπόλοι του New Age μετέβησαν σε αρχαίους ναούς των Μάγια σε όλο το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική ελπίζοντας να παρακολουθήσουν τη γέννηση μιας νέας εποχής, όταν η ημέρα του “τέλος του κόσμου” θα ξημερώσει την Παρασκευή.
Μήπως όμως NASA καλύπτει την υπόθεση για να αποφευχθεί ο πανικός; “Μπορείτε να φανταστείτε χιλιάδες αστρονόμους να κρατούν το ίδιο μυστικό από το κοινό για όλα αυτά τα χρόνια”, απαντά o Γέομανς.
Αρχικά, ο Νουμπίρου, επίσης γνωστός και ως πλανήτης Χ, επρόκειτο να συγκρουστεί με τη Γη το Μάιο του 2003, αλλά όταν αυτό δεν συνέβη η Ημέρα της Κρίσεως “μεταφέρθηκε” για να συμπέσει με το τέλος ενός από τους κύκλους του αρχαίου ημερολογίου στο χειμερινό ηλιοστάσιο–στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.
paraskinio