Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ...

Της Σκέμπρη Ευγενίας μέλος Δ.Σ. Ε.ΣΥ.Ν (παράρτημα Κέρκυρας)
Μετά την παταγώδη αποτυχία της μεταφοράς των προγραμμάτων υποκατάστασης στα υποχρηματοδοτούμενα  δημόσια νοσοκομεία, που έγινε με το πρόσχημα «της εξάλειψης της λίστας αναμονής», το ίδιο πρόσχημα,          αξιοποιείται για τη δημιουργία...

... κλειστών χώρων ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών.

Χωματερές εξαρτημένων
Το φασιστικής έμπνευσης εγχείρημα θέλει τους χρήστες ναρκωτικών να   κλείνονται σε συγκεκριμένους χώρους ώστε να κάνουν νόμιμα και μόνιμα χρήση, οι καλοί     νοικοκυραίοι να μην ενοχλούνται πια αφού δε θα βλέπουν το πρόβλημα που θα είναι κρυμμένο κάτω από το χαλί, και κάθε προσπάθεια για απεξάρτηση και κοινωνική     επανένταξη να υπονομεύεται και να ακυρώνεται.
 
Η ελεγχόμενη χρήση εμπόδιο στην κινητοποίηση για απεξάρτηση
«Το ΚΕΘΕΑ και το 18 ΑΝΩ (δημόσιες και δωρεάν δομές απεξάρτησης που σώζουν ζωές νέων ανθρώπων,      στηρίζοντας και βοηθώντας και τις οικογένειές τους) δε συμφωνούν με τη δημιουργία τέτοιων χώρων                ελεγχόμενης χρήσης στις πόλεις μας, με πρώτο το κέντρο της Αθήνας. Οι λόγοι είναι επιστημονικοί, κοινωνικοί, νομικοί και ηθικοί. Ποια είναι η ωφέλεια για τους ίδιους τους χρήστες και την κοινωνία, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση υπερβολικής ή νοθευμένης δόσης, πόσο περιορίζει το φαινόμενο της κοινωνικής όχλησης; Τελικά η ελεγχόμενη χρήση θέτει εμπόδια στην κινητοποίηση για απεξάρτηση και θεραπεία» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε απαντητική επιστολή τους προς την «Αυγή» το ΚΕΘΕΑ και το «18 ΑΝΩ». Η επιστημονική άποψή τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς είναι φορείς που μετρούν πολλά χρόνια στο χώρο της αντιμετώπισης της            τοξικοεξάρτησης και έχουν να επιδείξουν αξιοζήλευτα ποσοστά επιτυχίας στον τομέα της απεξάρτησης.

Το πάρκο της Ζυρίχης μετατράπηκε σε κόλαση των ζωντανών νεκρών
Η «Αυγή» ανέφερε μεταξύ άλλων - εκφράζοντας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - «Τέτοιοι πολύτιμοι χώροι          προένταξης λειτουργούν ήδη από πολλά χρόνια με αναγνωρισμένη διεθνώς επιτυχία και αποτελεσματικότητα σε   πολλές χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων η Ολλανδία και η Ελβετία»... κι έχει όντως επαναληφθεί στην     Ελβετία, στο γνωστό πάρκο της Ζυρίχης, όπου όμως οι αρχές αναγκάστηκαν να το κλείσουν, καθώς μέσα σε λίγα μόνο χρόνια μετατράπηκε σε κόλαση ζωντανών νεκρών.

Η ηθική του ΟΚΑΝΑ
 Ωστόσο η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ισχυρίζεται ότι η δημιουργία των κλειστών χώρων χρήσης υπαγορεύεται από την... «ηθική του ΟΚΑΝΑ»! Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει αναλάβει η τρικομματική        κυβέρνηση, που για να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα χρειάζεται ένα λαό και μια νεολαία απογοητευμένη,     αποξενωμένη, μαστουρωμένη, ανίκανη να διεκδικήσει μόρφωση, δουλειά, ζωή.  Το εγχείρημα ανέλαβε να        υλοποιήσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης (στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους Πράσινους), ενώ υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ.
το «OFF CLUB» του ΚΕΘΕΑ
Στον αντίποδα τέτοιων χώρων λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας - πολύ λιγότεροι από τις πραγματικές ανάγκες εξαιτίας και πάλι της υποτιθέμενης «αντιναρκωτικής» πολιτικής - χώροι, όπου οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας, στέγασης, διατροφής, νομικής υποστήριξης, κοινωνικής φροντίδας, με μοναδική   προϋπόθεση να μην κάνουν χρήση και διακίνηση ναρκωτικών όσο διάστημα βρίσκονται εκεί. Το              εξειδικευμένο προσωπικό χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο χώρο ως ευκαιρία για να ξυπνήσει κίνητρα στο χρήστη και να θελήσει να βελτιώσει τη ζωή του, ξεκινώντας από απλά πράγματα (να τραφεί, να φορέσει καθαρά ρούχα, να πλυθεί, να κοιμηθεί, να βρει δωρεάν νομική βοήθεια) με απώτερο σκοπό την απεξάρτηση.

Στήριξη και επέκταση των Κέντρων Πρόληψης και των Στεγνών Θεραπευτικών   Προγραμμάτων           Απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης
Είναι ξεκάθαρο - και μετά την πρόσφατη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή για νέες περικοπές στον προϋπολογισμό των φορέων που ασχολούνται με την τοξικοεξάρτηση - ότι στόχος της              κυβέρνησης και των ιδεολογικών της συνοδοιπόρων είναι να «κόψει τα πόδια» στην απεξάρτηση και την         πρόληψη. Να νομιμοποιήσει και να πριμοδοτήσει κάθε μορφή καταστολής και κοινωνικού ελέγχου, καθώς μέσα από την συντήρηση της εξάρτησης επιτυγχάνεται κοινωνικός έλεγχος και αδρανοποίηση του πιο μαχητικού     κομματιού του λαού, της νέας γενιάς. Να δημιουργήσει στρατιές εξαρτημένων νέων που θα ζουν και θα πεθαίνουν εξαρτημένοι. Το αντιναρκωτικό κίνημα σε συντονισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα, τη νεολαία, τις γυναίκες, τις λαϊκές επιτροπές και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη οφείλει να αντιδράσει και ν’ αποτρέψει τη λειτουργία      τέτοιων κέντρων, χωματερών εξαρτημένων παιδιών, και να απαιτήσει στήριξη και επέκταση των Κέντρων      Πρόληψης και των Στεγνών Θεραπευτικών   Προγραμμάτων Απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης.
Από το CORFUNEWS.it