Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ....


Με τη δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) της 11ης Μαΐου και μετά την υπογραφή του σχετικού διατάγματος από τον Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση προχωρεί στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών χωρίς να αναμένει τις αποφάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ, εντείνοντας την κλιμάκωση της κόντρας με τους εργαζομένους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.




Το Μαξίμου, σε μία προσπάθειά του να εκθέσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, ξεκαθάρισε από την αρχή πως δεν πρόκειται να ...


...θέσει σε αμφισβήτηση την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ η ίδια η ΝΔ απέπεμψε από τις τάξεις της τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και ηγετικό στέλεχος της ΔΑΚΕ που πρόσκειται στο κόμμα, Νίκο Παπαχρήστο.

Το Σαββατοκύριακο η Ομοσπονδία συνεδρίασε εκ νέου σε μία άτυπη συνάντηση, όπου και επιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφασή της για απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών. Κατόπιν τούτου, η κυβέρνηση προχώρησε στην εκτύπωση 88.000 φύλλων πορείας, έτσι ώστε να αρχίσουν να αποστέλλονται στους εκπαιδευτικούς από σήμερα το πρωί.





Παράλληλα, οι καθηγητές συντονίζουν τη δράση τους σήμερα και αναμένεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης επιστράτευσής τους, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή κατάθεση αίτησης αναστολής και ακύρωσης της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει όλα τα θεσμικά εργαλεία για να προχωρήσει σε διάλογο, ειδικά από τη στιγμή που στις προηγούμενες επιτάξεις υπήρχε μακρά περίοδος κινητοποιήσεων, ενώ στην προκειμένη περίπτωση γίνονται όλα προκαταβολικά. 
Οι καθηγητές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 19.00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ, ενώ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα προβεί την ίδια ώρα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ. 

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμη στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής απόφαση για απεργία, ενώ το μέτρο της επίταξης έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να το καταδικάζουν και συνδικαλιστικά σωματεία να ανακοινώνουν συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση. 

Για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, συνεδριάζει εκτάκτως από τις 09.00 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.


Ζougla.gr