Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ....

Όλοι τη Δευτέρα 13 Μαΐου στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πλατεία ΣΑΡΟΚΟ, στις 7 μ.μ.

Όλοι στο πλευρό της ΕΛΜΕ και των καθηγητών! Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την επιστράτευση των καθηγητών. Να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Εργαζόμενοι, καθηγητές, μαθητές, γονείς, να δώσουμε μαζική μαχητική, αποφασιστική απάντηση.
Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση, πριν καν προκηρυχτεί απεργία, αποκαλύπτει τον...
... αντιδραστικό χαρακτήρα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της αξιολόγησης, του υποσιτισμού, της υποχρηματοδότησης. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν έναν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης.
Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους.

Κανείς να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.
Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την επιστράτευση, την τρομοκρατία, το δόγμα νόμος και τάξη δεν πρέπει να περάσει.
Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.
Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ, τη Δευτέρα στις 13 Μάη, στις 7 μ.μ, ώστε να βρεθούμε στο πλάι των καθηγητών της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.
Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!