Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟ ΜΑΗ 96.333 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ...

Πάγωσαν οι συντάξεις για 96.333 δικαιούχους

Δεν έχουν καταχωρημένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ


Στον πάγο μπαίνουν οι συντάξεις 96.333 δικαιούχων, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. 
Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η καταβολή συντάξεων, (54.193 κύριων και 42.140 επικουρικών), χωρίς καταχωρημένο το...


... ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.Ο συντονισμός των Ταμείων για την πληρωμή αυτών των συντάξεων, υπό την προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι θα προσέλθουν στις υπηρεσίες για να συμπληρώσουν τα στοιχεία που λείπουν, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης υπό τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση. «Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε προσωρινή αναστολή αυτών των συντάξεων έως ότου οι δικαιούχοι συμπληρώσουν --ως όφειλαν- τα στοιχεία που λείπουν και οι συντάξεις θα καταβληθούν άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ταμείων προετοιμαζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία των συνταξιούχων», είπε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι «το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη».
Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση από το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» της ΗΔΙΚΑ, της ροής για τις συντάξεις του Ιουνίου 2013, διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός συμπλήρωσης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στα μητρώα συντάξεων των ταμείων έχει φτάσει σε ποσοστό 99.14% και 98,67% αντίστοιχα.

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα, για τις 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές συντάξεις για τις οποίες δεν έχει συμπληρωθεί ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν θα γίνει η καταβολή τους στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, υπενθυμίζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας.



Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν ή να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ταμείου τους προκειμένου να συμπληρώσουν στο μητρώο τους τα στοιχεία που λείπουν, για να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ζougla.gr