Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Το 40% περίπου έφτασε η αύξηση στην είσοδο επισκεπτών φέτος τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.


Το 40% περίπου έφτασε η αύξηση στην είσοδο επισκεπτών φέτος τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Το 40% περίπου έφτασε η αύξηση στην είσοδο επισκεπτών φέτος τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Συγκεκριμένα, σύνφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, φέτος αφίχθησαν 35.042 επιβάτες από τη Μ. Δευτέρα έως το Μ. Σάββατο, ενώ πέρσι τη Μ. Εβδομάδα είχαν μετακινηθεί προς Κέρκυρα από την Ηγουμενίτσα 22.128 επιβάτες. Μεγάλη ήταν και η αύξηση στα ΙΧ, όπου έφτασαν 7.596 αυτοκίνησα και πέρσι 5246, ενώ αύξηση της τάξης του 34,27% καταγράφηκε στην έλευση λεωφορείων, καθώς φέτος ήρθαν 265 και πέρσι 168.
Για πολύ μεγάλη αύξηση στην οποία συνέβαλλαν οι προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια με συνεχή παρουσία, προβολή και κινήσεις προσέλκυσης επισκεπτών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες όπως η Ρωσία και η Σερβία, έκανε λόγο ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής. Ο κ. Τρεπεκλής ανέφερε ότι η πόλη αλλά και τα χωριά της περιφέρειας λειτούργησαν...

... πολύ καλά όλες τις ημέρες της αυξημένης κίνησης, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες για την προσπάθειά τους τόσο στους δημότες που επέδειξαν πολύ καλή συμπεριφορά όσο και στους εργαζόμενους της δημοτικής μηχανής και των άλλων υπηρεσιών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.


Γιάννης Ανδριώτης