Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:Η ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 17ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ

                            ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη άμεσα 17χρονος Αφγανός, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος 20χρονης ημεδαπής, στην Κέρκυρα
Ο δράστης έριξε την 20χρονη από τοιχίο ύψους 8 μέτρων περίπου, αφού προηγουμένως αφαίρεσε βίαια την τσάντα της
Η 20χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Συνελήφθη χθες (26.05.2013) το μεσημέρι, στην Κέρκυρα, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, 17χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονης ημεδαπής.
Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα, την 02.30 ώρα περίπου, στην περιοχή Μουράγια Κέρκυρας, ο 17χρονος αφού πρώτα ακινητοποίησε, με τη χρήση σωματικής βίας την 20χρονη, που κινείτο πεζή, αφαίρεσε την τσάντα της και στην συνέχεια την έριξε από παραλιακό τοιχίο, ύψους οχτώ μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.
Ακολούθησαν εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον αρχικό εντοπισμό του 17χρονου, χθες το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης και στη συνέχεια την ταυτοποίηση και σύλληψή του, ως δράστη της ληστείας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 20χρονης.
Η παθούσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο 17χρονος Αφγανός με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.