Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ....

Τι  προκαλεί στις τηλεπικοινωνίες και στον οργανισμό!
 - Σε πορτοκαλί συναγερμό η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα που περιμένει σήμερα το χτύπημα της ισχυρής μαγνητικής καταιγίδας
- Διαβάστε τι είναι οι μαγνητικές καταιγίδες
- Προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης 
                             Τι είναι οι μαγνητικές καταιγίδες
Οι μαγνητικές καταιγίδες είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων και δημιουργούνται όταν τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων (πρωτόνια και ηλεκτρόνια) εκτοξεύονται από την επιφάνεια του Ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1.200 km/sec με κατεύθυνση προς τη Γη.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ NASA



Στις 22 Μαϊου έγινε μια ηλιακή έκρηξη η οποία προβλημάτισε τους επιστήμονες. Κι αυτό γιατί προκάλεσε μια γεωμαγνητική καταιγίδα, δηλαδή βροχή από φορτισμένα σωματίδια στο μαγνητικό πεδίο της γης. 

Αυτό προκάλεσε κάποιες παρεμβολές στις τηλεπικοινωνίες, ή στο σύστημα δορυφορικού εντοπισμού θέσεως, GPS.

Στην Ελλάδα έχει σημάνει "πορτοκαλί συναγερμός". Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ έρευνες καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο επηρεάζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.

Όταν το 2005 ανάλογη μαγνητική καταιγίδα είχε πλήξει τον Καναδά και τις πολιτείες του Κεμπέκ είχε δημιουργηθεί συσκότιση για περισσότερες από πέντε ώρες.

Επίσης, μπορεί να επηρεαστούν στη χώρα μας οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (χιόνια) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με ρώσους επιστήμονες, η μαγνητική καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα.


Newsit.gr