Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΙΔΟΥ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΙΚΕΤ....

                       …που βιντεοσκοπούσε τα πάντα !
Ακόμη μια περίπτωση παιδεραστίας από προπονητή αφήνει άφωνη όλη την Ελλάδα. Οι αποκαλύψεις για το παρελθόν του Γ.Π., του προπονητή της Εθνικής ομάδας κρίκετ στην Κέρκυρα που συνελήφθη επ’ αυτόφωρο να ασελγεί σε ανήλικο, προκαλούν ανατριχίλα! 


Οι έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του 49χρονου έφεραν στο φως πως ο Γ.Π. βιντεοσκοπούσε τις συνευρέσεις του με το 17χρονο αγόρι, αφού είχε ενσωματωμένη κρυφή κάμερα σε ξυπνητήρι.
Στο σπίτι του βρέθηκαν επίσης...



- χρησιμοποιημένα προφυλακτικά
- βοηθήματα για ερωτικές πράξεις,
- τρεις φορητοί και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής
- ένα αεροβόλο τουφέκι τύπου flobert και
- σκληροί δίσκοι, usb sticks και άλλα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Όπως γράφει το Έθνος, ο 49χρονος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα αλλά στη συνέχεια έφυγε για το εξωτερικό, αρχικά στην Αυστραλία και μετά στη Μεγάλη Βρετανία.

Στο παρελθόν είχε παίξει κρίκετ και κατά την παραμονή του στην Αγγλία είχε πάρει δυο πτυχία προπονητή. Με αυτά τα προσόντα, προτάθηκε για να προπονεί στο κρίκετ, εθελοντικά παιδιά ηλικίας από 10 ετών.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως εκείνοι που αποφάσισαν να τον προσλάβουν για να προπονεί μικρά παιδιά δεν έκαναν καν τον κόπο να ψάξουν το παρελθόν του. Γιατί αν το έκαναν, θα έβρισκαν πως πριν από 13 χρόνια, το 2000, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στο Λος Άντζελες για παρενόχληση 13χρονου μέσω ιντερνετ.

Είχε συλληφθεί όταν πήγε στο Λος Άντζελες να συναντήσει 13χρονο αγόρι με το οποίο είχε επαφές μέσω ιντερνετ. Γνώρισε το αγόρι μέσω ιστοσελίδας με το όνομα gaydads4sons.
Αλλά πίσω από τον 13χρονο ήταν πράκτορας του FBI που τον συνέλαβε.

Η υπόθεση τότε είχε απασχολήσει τα διεθνή μέσα. Ο 35χρονος (τότε) Γ.Π. αναφερόταν ως Αυστραλός που ζούσε στην Αγγλία. Δήλωσε μετανιωμένος στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και με την υποχρέωση να είναι υπό επιτήρηση για τρία χρόνια ως δράστης σεξουαλικής επίθεσης. Επίσης, του απαγορεύτηκε να σερφάρει στο ιντερνετ, να έρχεται σε επαφή με άτομα κάτω των 18 ετών και να περιφέρεται άσκοπα σε περιοχές όπου συχνάζουν παιδιά.

Όταν αποκαλύφθηκε η ασέλγεια στον 17χρονο από την Κέρκυρα, όσοι τον γνώριζαν έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Τίποτα στη συμπεριφορά του δεν τον είχε προδώσει. «Κανείς, ούτε γονιός, ούτε αθλητής, ούτε και προπονητής δε μας έχει καταγγείλει τίποτα σε σχέση με επιλήψιμη συμπεριφορά του συγκεκριμένου», δηλώνει στο Έθνος ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ.
«Ποτέ δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Πραγματικά, για όλους μας ήταν ένα ισχυρό σοκ», είπε ο Ιωσήφ Νικήτας. 
newsit