Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, κύκλωμα εμπορίας γυναικών Βουλγαρικής καταγωγής, που εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί για τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων στην Κέρκυρα. Τα μέλη της οργάνωσης κρατούσαν παράνομα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις εκμεταλλεύονταν οικονομικά. Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, χθες (22.05.2013) το μεσημέρι στην Κέρκυρα, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου και τουλάχιστον...
... έξι (6) ακόμα υπηκόων Βουλγαρίας (δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών) που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, παράνομης κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων αλλοδαπών και οπλοκατοχής. 
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης της υπόθεσης, ύστερα από καταγγελία 47χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε ότι τα  μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν στη Βουλγαρία γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια μετέφεραν στην Κέρκυρα οδικώς, με σκοπό την οικονομική τους εκμετάλλευση ως οικιακές βοηθούς σε ηλικιωμένα άτομα.  Στη συνέχεια, τις παραλάμβανε στο λιμάνι της Κέρκυρας, ο 51χρονος ημεδαπός ο οποίος αφού τους κρατούσε παράνομα τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τους έβρισκε εργασία σε ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, ενώ κρατούσε ως αμοιβή για τη μεταφορά τους και την εύρεση εργασίας, ένα μέρος από το μισθό τους.
Επίσης, σε έρευνα που έγινε  σε κατάλυμα ιδιοκτησίας του, κοντά στην οικία του, βρέθηκαν να διαμένουν τρεις γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 49, 50 και 59 ετών, τις οποίες σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, τις είχε παραλάβει από το λιμάνι της Κέρκυρας πριν από μια εβδομάδα περίπου, με σκοπό να τους βρει εργασία ως οικιακές βοηθούς.

Ert.gr