Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ;

Δελτίο Τύπου καταπέλτης του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας που δηλώνουν την άμεση συμπαράσταση τους στους καθηγητές
Έφτασε η σειρά των εκπαιδευτικών λειτουργών της χώρας μας να καταστούν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της ελληνικής κοινωνίας ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. 
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έπραξε τα προηγούμενα χρόνια με άλλες κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα έτσι και τώρα επιδιώκει να στοχοποιήσει τους δασκάλους και τους καθηγητές των παιδιών μας, θέτοντας την...

... υπόλοιπη κοινωνία απέναντι τους. Μόνο και μόνο για να εφαρμόσει με μεγαλύτερη ευκολία τις πιο αντιλαϊκές και απάνθρωπες πολιτικές οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν στην οικονομική εξαθλίωση της κάθε ελληνικής οικογένειας. 
Δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανές για τη σημερινή Ελλάδα, ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί το δημοκρατικό συναίσθημα κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη η ευκολία με την οποία εξευτελίζουν το σύνταγμα και ακυρώνουν στην πράξη κάθε κοινωνική και εργασιακή κατάκτηση δεκαετιών. Πριν καν οι εκπαιδευτικοί ξεκινήσουν την απεργία τους έχουν ήδη επιστρατευθεί!!! 
Ως πολίτες, ως γονείς, ως εργαζόμενοι, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεση μας σε αυτή την αυταρχική και αντιδημοκρατική λειτουργία της Κυβέρνησης και βέβαια να δηλώσουμε την πλήρη στήριξη μας στον αγώνα των συνανθρώπων μας εκπαιδευτικών. Και τούτο προφανώς όχι γιατί δεν νοιαζόμαστε και δεν αγωνιούμε για τα παιδιά μας και για το μέλλον τους. 
Αντιθέτως, δεν δεχόμαστε να γίνουμε συνένοχοι και παρατηρητές στο θέατρο του παραλόγου που θέλει να μετατρέψει τον κάθε ΄Ελληνα πολίτη, τα ίδια μας τα παιδεία σε υπάκουα στρατιωτάκια που υπηρετούν όχι την πατρίδα και τα συμφέροντα του λαού μας αλλά την οικονομική αδηφαγία ιδιωτών, εταιρειών και κρατών. 
Δεν μας επιτρέπεται να δεχτούμε τα ίδια μας τα παιδιά να μεγαλώσουν σε μια απάνθρωπη κοινωνία που η ανθρώπινη υπόσταση μετατρέπεται σε ευτελούς αξίας στατιστικό δεδομένο, χωρίς αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον, χωρίς όνειρα. 
Δεν μας επιτρέπεται να παρακολουθούμε τη διαμόρφωση ενός ζοφερού μέλλοντος που το μόνο που υπόσχεται στις οικογένειες μας, στα παιδιά μας, είναι η φτώχεια, η πείνα, η ανεργία. Χωρίς δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, στην υγεία και στην παιδεία. Χωρίς σεβασμό στα βασικά στοιχεία που δομούν μια δημοκρατική πολιτεία δικαίου και ίσων ευκαιριών. 
Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας που δέχονται την λυσσαλέα επίθεση του καπιταλισμού, να μείνουμε ενωμένοι και να αγωνιστούμε όλοι μαζί.
Μόνον έτσι ίσως επιτρέψουμε στα παιδιά μας να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας
Η Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας
Κατερίνα Πανδή                                    Χαρούλα Κατσαρού