Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΡΤ,ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 2000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...

- Απίστευτος καυγάς του εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου με τον βουλευτή Α. Ντινόπουλο - βίντεο
- Διαβάστε το δημοσίευμα για το πως θα κλείσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση
- Τι αποφάσισαν σε σύσκεψη Σαμαράς Βενιζέλος Κουβέλης για την τύχη της ΕΡΤ
- ''Χαρτοπόλεμος'' ανακοινώσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ 

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της Real News, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση μελετά πρόταση να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ και να ξανανοίξει με διαφορετικό όνομα και 2.000 λιγότερους υπαλλήλους.

Όπως διαρρέεται τα σχέδια για κλείσιμο της ΕΡΤ εντάσσονται στην δέσμευση της κυβέρνησης στην τρόικα για αποχώρηση 4.000 υπαλλήλων εντός του 2013 και 15.000 συνολικά εντός του 2014.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης ανέφερε πως επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και πως του δήλωσε άγνοια σχετικά με το θέμα.
Και όλα αυτά ενώ ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι «δεν ήρθα για να κλείσω την ΕΡΤ».

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία σύσκεψη των τριών αρχηγών, στα μέσα Απριλίου, όταν οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με την τρόικα.

Το θέμα έφερε ο Αντώνης Σαμαράς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Κουβέλης προέβαλαν βέτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Άγριος καυγάς Χατζηνικολάου - Ντινόπουλου

Επίθεση εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου εξαπέλυσε μέσω της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Νινόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα της Real News σύμφωνα με το οποίο, σε σύσκεψη των τριών αρχηγών συζητήθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος που ήταν καλεσμένος της εκπομπής για άλλα θέματα, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου.

“Και γράφεται από αυτούς οι οποίοι πριν από 2-3 μήνες ήθελαν να αρπάξουν τη συχνότητα του 902” είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ενώ μίλησε και για “κυρίους που έχει εκβράσει η τηλεόραση μετά την πολιτεία τους στο Alter, όταν έπαιρναν ηγεμονικούς μισθούς”. Kαι πρόσθεσε: “Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοσία τηλεόραση από προκλητικά δημοσιεύματα τα οποία έχουν άλλους στόχους. Αυτό που επιζητούν είναι να αρπάξουν κάποιο κανάλι”.

Αργότερα, σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε χυδαία την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ. “Θεωρώ θλιβερό ένας πρώην δημοσιογράφος να καθίσταται εκφοβιστής και λογοκριτής του τύπου. Το δημοσίευμα είναι διασταυρωμένο και δεν έχει διαψευστεί” είπε. “Δεν περίμενα να ακούσω τέτοιες γελοιότητες από το στόμα ενός πρώην δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ”. Σε ο,τι αφορά τον 902, είπε ότι “δεν περίμενα ένας βουλευτής να λειτουργεί με βάση ανεπιβεβαίωτα κουτσομπολιά". "Θεωρώ πραγματικά ότι ο βουλευτής δεν εκφράζει ούτε το ήθος, ούτε την ποιότητα της κοινοβουλευτικής παράταξής του, είναι σε εκτροπή και ελπίζω να τον μαζέψουν” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο 





Πολιτικές κόντρες για την ΕΡΤ

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», για την ΕΡΤ δήλωσε:

''Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της.

Αφού προηγουμένως μείωσαν μισθούς, απέλυσαν συμβασιούχους, την ίδια στιγμή που προσελάμβαναν συμβούλους με παχυλούς μισθούς, τώρα φλερτάρουν με την ιδέα του ξαφνικού θανάτου της δημόσιας ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα πολιτικό έγκλημα-πρόκληση απέναντι στον έλληνα φορολογούμενο, που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή την πορεία κατάρρευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα θα αγωνισθεί για την αναβάθμισή της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο της''.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ δήλωσε: «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμού».

Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει επίσημη θέση σχετικά με τα δημοσιεύματα για επικείμενο λουκέτο στην ΕΡΤ.

Διαβάστε την ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ και περικοπές στο προσωπικό της. Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση» επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ.



Newsit.gr