Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ"

Παρουσίαση Συνδυασμού "Κέρκυρα Να Ζεις" Γιάννης Τρεπεκλής

Στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Corfu Mare» πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η παρουσίαση του συνδυασμού «Κέρκυρα Να Ζεις» από τον επικεφαλής Γιάννη Τρεπεκλή.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός του είναι συνδυασμός νίκης, που αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους ανθρώπους, από νέους και νέες, από αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, από ανθρώπους που έχουν επιδείξει επιτυχίες στους τομείς της επιστήμης, του εθελοντισμού, του συνδικαλισμού, της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι εποχές είναι δύσκολες, είπε ο Γιάννης Τρεπεκλής, υπογραμμίζοντας ότι παρ’ όλ’ αυτά τα τρία περίπου χρόνια στο Δήμο Κέρκυρας έχουν γίνει αρκετά πράγματα. Ως τέτοια ανέφερε:
Την οργάνωση του ενιαίου Δήμου, των υπηρεσιών και δομών του καθώς και τη συνένωση των 12 πρώην Δήμων, των Δημοτικών Οργανισμών και των Αναπτυξιακών Επιχειρήσεων.

Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει πλέον στέρεες οικονομικά βάσεις, να έχει εξοφληθεί σημαντικό μέρος των παλιών χρεών και δανείων των πρώην Δήμων.

Την στήριξη των εργαζόμενων αλλά και της κοινωνικής πολιτικής. «Ήταν συνειδητή επιλογή η στήριξη της κοινωνικής πολιτικής, με τη δημιουργία, παρά τις αντιξοότητες, δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα προγράμματα στήριξης των ανέργων και όσων έχουν αποκλειστεί από την αγορά εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.
Στρατηγική επιλογή μου, είπε ο επικεφαλής της «Κέρκυρα Να Ζεις» Γ. Τρεπεκλής, είναι η υποστήριξη του τομέα του τουρισμού και τα αποτελέσματα που πετύχαμε είναι εντυπωσιακά. Η άνοδος στις αφίξεις δεν είναι τυχαία και οφείλεται στις στοχευμένες προσπάθειές μας».

Ο Γιάννης Τρεπεκλής αναφέρθηκε και στα έργα που πραγματοποιήθηκαν επί δημαρχίας του, τονίζοντας ότι έχουν έρθει μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων στην Κέρκυρα έργα ύψους 135 εκ. ευρώ και αφορούν στους τομείς των πεζοδρομήσεων, της υγείας, των μεταφορών, σε σχολικά κτίρια, αποκατάσταση των παλιών χωματερών, εξοπλισμό καθαριότητας, κοινωνικές δράσεις, διακρατικά προγράμματα προβολής στον πολιτισμό και τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες καθώς και ολοκλήρωση των ημιτελών έργων που παρέλαβε η δημοτική αρχή Τρεπεκλή.
«Είμαστε περήφανοι για το σπουδαίο έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, το οποίο διεκδικήσαμε, παλέψαμε με την σκληρή γραφειοκρατία και καταφέραμε να φέρουμε στην Κέρκυρα, ύψους 75 εκ. ευρώ. Ένα έργο πνοής που θα δώσει λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών και θα διαφυλάξει το περιβάλλον», τόνισε. 

Ο Γιάννης Τρεπεκλής έκανε λόγο και για τις διεκδικήσεις του για την Κέρκυρα: «Σταθήκαμε απέναντι στην εκποίηση του Φρουρίου, διεκδικήσαμε να μην δοθούν οι παραλίες στο ΤΑΙΠΕΔ, ζητήσαμε επίμονα να μας αποδοθούν τα κτίσματα στο Μον Ρεπό, παλέψαμε να μην χάσουμε το Αρτ Καφέ, είμαστε αντίθετοι στις εκποιήσεις του αεροδρομίου της Κέρκυρας. Εν ολίγοις, είμαστε σταθερά απέναντι σε όσους επιβουλεύονται το συμφέρον της Κέρκυρας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Τρεπεκλής καλωσόρισε στη μάχη των εκλογών όλους τους υποψηφίους του, παλιούς και νέους συνεργάτες και τόνισε: «Είμαστε εδώ όλοι μαζί, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και χωρίς να δεχόμαστε εντολές από κόμματα και πολιτικά γραφεία. Μόνος μας εντολοδόχος είναι ο κερκυραϊκός λαός και αυτόν υπηρετούμε.
Η κοινωνία η ίδια μας διατάζει να βάλουμε στην άκρη τις πολιτικές, κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες και να προτάξουμε το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Να βάλουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο.
Για αυτό δεσμευόμαστε. Για αυτό εργαζόμαστε. Για αυτό είμαστε εδώ. Και θα πετύχουμε. Με μόνο κριτήριο την Κέρκυρα και τους ανθρώπους της. Καλή προσπάθεια σε όλους και καλή επιτυχία».

Οι πρώτοι υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Κέρκυρα Να Ζεις», είναι:

1.     Μάμαλος Γεώργιος
2.     Μάμαλος Αντώνιος
3.     Αργυρός Σπύρος, Ερείκουσα
4.     Μουζακίτης Σπυρίδων

5.     Πολυμέρης Μιχάλης

6.     Κότσης Δημήτριος
7.     Μιχαλάκη Χριστίνα
8.     Καρακωνσταντάκη Ιωάννα
9.     Βεντούρας Σπυρίδων
10.                        Μάμαλος Ιωάννης
11.                        Δήμου Αλέξανδρος
12.                        Μωραΐτης Σπυρίδων
13.                        Σπάτουλας Βασίλειος
14.                        Καρπατσέλης Ευάγγελος
15.                        Τόμπρου Χρυσούλα
16.                        Δαγκλή Ανδρομάχη
17.                        Περατινός Νικόλαος
18.                        Νίκου Κωνσταντίνος
19.                        Ρίγγας Ιωάννης – Ανδρέας
20.                        Πανδής Σπυρίδων
21.                        Καρδαμίτσης Αλέξανδρος
22.                        Κοντός Παντελής
23.                        Βλάσσης Γεράσιμος
24.                        Κάρρας Μιχάλης
25.                        Τζαφέστας Νικόλαος
26.                        Μίαρης Διονύσιος
27.                        Παγκράτης Νικόλαος
28.                        Κάντας Γεώργιος
29.                        Αργυρός Σπυρίδων,
30.                        Λαβράνος Ευρυσθένης
31.                        Σαγιάς Γεώργιος
32.                        Κασσίμης Αναστάσιος
33.                        Φωτεινός Γεράσιμος
34.                        Ρίγγας Σπυρίδων

35.                        Ζέρβας Νικόλαος