Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΟΤΑΝ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Πηγή: INTIME
Τηλέφωνο στον Σάββα Θεοδωρίδη από τον κύριο Αλαφούζο. Οι δυο άνδρες δεν γνωρίζονται, δεν έχουν ποτέ συναντηθεί. Καπάκι βρίσκονται την ίδια ημέρα στο γραφείο του εφοπλιστή.
“Η ομάδα έχει πράγματι οικονομικό πρόβλημα, κύριε Θεοδωρίδη;”.
Ο παληός διεθνής τερματοφύλακας, ίσως ο πιο βαρειά άρρωστος γάβρος, επιβεβαιώνει ότι ουσιαστικά η ομάδα βρίσκεται χωρίς διοίκηση, ότι απειλείται να χάσει το πρωτάθλημα, επειδή δεν υπάρχει κάποιος να εγγυηθεί στους παίκτες πως δεν πρόκειται να χάσουν λεφτά.
Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει το νταμπλ το 1973, το πρωτάθλημα το 1974, αλλά λίγες εβδομάδες πριν τη λήξη της σαιζόν 1974-75 έχει απομακρυνθεί για λόγους υγείας ο πρόεδρος Νίκος Γουλανδρής. Ο Αριστείδης Αλαφούζος, πατέρας του σημερινού προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη, δίνει στον Σάββα ένα τσεκ 6 εκ. δρχ.
Μεγάλο ποσό για την εποχή, αλλά και για τα μέτρα του ποδοσφαίρου, πριν 40 χρόνια.
Τα λεφτά μοιράστηκαν στους παικταράδες του Ολυμπιακού Κελεσίδη, Δαβουρλή, Βιέρα, Σταυρόπουλο, Γκλέζο, Λοσάντα, Περσίδη, Κυράστα, Δεληκάρη, οι περισότεροι μεταγραφές του Γουλανδρή. Και τελικά η ομάδα ξαναπήρε το νταμπλ!
Υπ' όψιν ότι ο Αλαφούζος είχε ζητήσει να μείνει μυστική η χειρονομία του. Ο δε Σάββας έβαλε τους παίκτες να υπογράψει ο καθένας για το ποσό που τους αναλογούσε.
Νέα επίσκεψη Θεοδωρίδη στο γραφείο Αλαφούζου. “Τα λεφτά τα πήραν οι παίκτες, ορίστε και η κατάσταση με το τι έλαβε ο καθένας με την υπογραφή τους...”.
Αυτό ήταν έξω απο τη “συμφωνία” τους, κάτι περιττό για το σημερινό ιδιοκτήτη της Καθημερινής. Χωρίς καν να κυττάξει τη λίστα με τις πληρωμές έσχισε το χαρτί μπροστά στον παληό τερματοφύλακα μ' ένα χαμόγελο.
Ο Σάββας Θεοδωρίδης ποτέ δεν έχει ξεχάσει αυτό που έκανε ο Αριστείδης Αλαφούζος, έναν άνθρωπο που τον θεωρεί “εικόνισμα” στη ζωή του. Ακριβώς επειδή βοήθησε σε μια κρίσιμη περίοδο τον Ολυμπιακό.
Πηγή apodytiriakias.gr