Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ:Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΟΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ο προεκλογικός αγώνας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα στοιχίσει πανάκριβα στους πολίτες.

Στην πολυδιαφημιζόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές, καθώς και στην επίσκεψη Μέρκελ, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.

Την ίδια εβδομάδα, μαζί με τη χώρα μας, στις διεθνείς αγορές επέστρεψαν χώρες όπως το Πακιστάν, η Ζάμπια  και η Σρι-Λάνκα, και μάλιστα, με υπερπροσφορά, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έξοδος στις αγορές, δεν σημαίνει και καλή πορεία της οικονομίας. Στην περίπτωση της Ελλάδας, συμβαίνει το αντίθετο. Η έξοδος στις αγορές γίνεται προς όφελος του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Τα “λιμνάζοντα” διεθνώς χρήματα, υπολογίζονται στο 1 τρις ευρώ, τα οποία επενδύονται στις αναδυόμενες αγορές, προκειμένου οι επενδυτές να έχουν υψηλά κέρδη.

Βέβαια, στην περίπτωση του Πακιστάν, το επιτόκιο έφτασε το 8,25 %, αλλά και το πραγματικό επιτόκιο της Ελλάδας δεν είναι 4,95%, καθώς ο πληθωρισμός της χώρας μας είναι αρνητικός (-1,49%), διαμορφώνοντας το επιτόκιο δανεισμού στο 6,44%. Έτσι, υπολογίζεται ότι το επιπλέον χρέος που αναλαμβάνει η χώρα μας, με την έξοδο της στις αγορές, για την επόμενη 5ετία πλησιάζει τα 650 εκ. ευρώ, το οποίο φυσικά φορτώνεται στις πλάτες του ελληνικού λαού. Ο προεκλογικός αγώνας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα στοιχίσει πανάκριβα στους πολίτες.

Στην ενίσχυση αυτού του προεκλογικού αγώνα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εντάσσεται και η επίσκεψη της κας Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα. Η παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας, ήρθε να επιβεβαιώσει την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να διαμορφώσει κλίμα ευφορίας, αποσκοπώντας στην απόκρυψη και στον αποπροσανατολισμό από άλλα δυσάρεστα γεγονότα, όπως το περίφημο “Μπαλτάκος gate”, σκάνδαλο το οποίο έχει ταρακουνήσει τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Όμως οι πολίτες αυτής της χώρας, με τους 2 εκατομμύρια ανέργους, με τα 320.000 λουκέτα της αγοράς, με το πλήθος των ανασφάλιστων, όσων δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και εκείνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, καταλαβαίνουν ποια είναι η πραγματικότητα.