Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ


Οι κ.κ. Δημήτρης Μπιάνκης, Γιώργος Ράπτης, Γιώργος Τσιλιμιδός, και Χάρης Μαρκουτσάς είναι οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού της Α. Γκερέκου στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο αντίστοιχα. Οι τέσσερις υποψήφιοι θα παρουσιαστούν σε Συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα στην Κέρκυρα, μαζί με το όνομα και τη διακήρυξη του συνδυασμού.

Δημήτρης Μπιάνκης γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι δικηγόρος, ελεύθερος επαγγελματίας και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας. Έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μαίρη Βασιλάκη και πατέρας ενός αγοριού.

Ο Γιώργος Ράπτης γεννήθηκε στη Λευκάδα όπου σήμερα εργάζεται ως οδοντίατρος. Έχει επιδείξει πλούσια πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική δράση. Είναι ενεργό μέλος της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχόλη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με τη Βούλα Ροντογιάννη με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο Γιώργος Τσιλιμιδός γεννήθηκε στο Αργοστόλι. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα και σήμερα υπηρετεί τη δημόσια εκπαίδευση. Εξελέγη Δήμαρχος Αργοστολίου την περίοδο 2007-2010. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αργοστολίου τρείς συνεχόμενες δημοτικές περιόδους, από το 1995 έως το 2006. Υπήρξε μέλος Δ.Σ. πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων. Επίσης διετέλεσε μέλος του Περιφερειακού Κέντρου Ισότητας και της Επιτροπής παρακολούθησης του Γ΄ΠΕΠ Ιονίων Νήσων. Σπούδασε στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών.

Ο Χάρης Μαρκουτσάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών  της Πολυτεχνικής  Σχολής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της στρατιωτικής του θητείας επέστρεψε στη Ζάκυνθο. Αξιοποιώντας την πολύχρονη οικογενειακή παράδοση στο χώρο του τουρισμού και σε συνδυασμό με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού ίδρυσε την ΖΑΝΤΟΤΕΛ Α.Ξ.Τ.Ε. ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και κατασκεύασε το ξενοδοχείο ASTIR PALACE  στην  περιοχή Λαγανά Ζακύνθου. Ασχολείται με τα κοινά και έχει εκλεγεί κοινοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος. Είναι πατέρας  μίας κόρης.