Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΦΕ..."ΜΑΝΑΒΙΚΟ" !

Εντοπίστηκε κατάστημα-καφετέρια, στην πόλη της Κέρκυρας στο οποίο έπαιζαν φρουτάκια μέσω του διαδικτύου

Συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας και ένας ακόμη  υπάλληλος του καταστήματος καθώς και δύο παίκτες
Κατασχέθηκαν δώδεκα ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 1.455 ευρώ
Συνελήφθησαν χθες (30.03.2014) το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας τέσσερις ημεδαποί (τρεις άντρες και μία γυναίκα) ηλικίας 41,54,55 και 70 ετών αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διενέργειας παράνομων τυχερών παιχνιδιών και της παρεμπόδισης αστυνομικού ελέγχου.

Αναλυτικότερα κατά την διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, χθες το μεσημέρι στην καφετέρια ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού στην Κέρκυρα, ο οποίος αναζητείται, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών για την διενέργεια παράνομου «διαδικτυακού τζόγου».

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης,  διαπιστώθηκε  ότι η 41χρονη προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος, χειρίζονταν μέσω κεντρικού υπολογιστή (server), την διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού «φρουτάκια» και επέτρεπε τον παράνομο στοιχηματισμό σε δύο παίχτες ηλικίας 54 και 70 ετών.

Εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 εγκατεστημένοι υπολογιστές καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.455 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων.

Οι τέσσερις ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα χρήματα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιο μηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.