Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

"ΘΕΡΜΟ" ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ....

Αυξάνονται κατακόρυφα οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά "εγκλώβισαν" ελληνική πυραυλάκατο.
Εγκλωβισμός στόχου" σημαίνει αυτόματα εχθρική πράξη. Το γεγονός απέκρυψε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας"
Click on the slide!
Ο Ερντογάν ακολουθώντας την συνήθη τακτική των... Τούρκων όταν έχουν ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό τους, στήνουν σκηνικό έντασης με την Ελλάδα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας τους.

Ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια, το οποίο αποκρύφθηκε επιμελώς από το ΥΠΕΘΑ, έγινε όπως αποκαλύπτει το koolnews πριν από λίγες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου.

Εκεί τουρκικά σκάφη «εγκλώβισαν» ελληνική πυραυλάκατο. Αμέσως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα επιτελεία σήμανε συναγερμός αφού ο «εγκλωβισμός στόχου» σημαίνει αυτόματα εχθρική πράξη. Αρχικά επικράτησε πανδαιμόνιο, με τα τηλέφωνα και τις επικοινωνίες να έχουν πάρει «φωτιά» και τον κυβερνήτη της πυραυλάκατου να περιμένει εντολές για το τι θα κάνει.

Ευτυχώς επικράτησε τελικά ψυχραιμία και αφού και οι δύο πλευρές έπαιξαν κάμποση ώρα το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, τελικά αποχώρησαν χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Το περιστατικό που προκάλεσε σάλο, αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς ενεργειών τον τελευταίο μήνα από την πλευρά των Τούρκων στο Αιγαίο οι οποίες έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο και προβληματισμό στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Άλλωστε μόλις την περασμένη Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η τουρκική κορβέτα «Bandirma» «αλώνιζε» επί 19 ώρες στο Αιγαίο παραβιάζοντας τα χωρικά μας ύδατα και κάνοντας «κρουαζιέρα» από τη Ρόδο μέχρι τα στενά μεταξύ Κέας και Κύθνου.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δώσει ρητή εντολή σε κάθε τέτοια ενέργεια των Τούρκων να παρακολουθούνται στενά από τα ελληνικά πολεμικά σκάφη μέχρις ότου βεβαιωθούν ότι αποχώρησαν τελικά από τα εθνικά χωρικά μας ύδατα.

briefingnews.gr

Enhanced by Zemanta