Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΣ ΤΩΡΑ.....

  Ο Γιώργος Παπανδρέου άρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση . Ολοταχώς προς εκλογές!
Με μια σκληρή ανακοίνωση τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο πρώην πρωθυπουργός ζητάει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να πάρει το κόμμα και να φύγει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, κάθως πλέον ο ίδιος δεν την εμπιστεύεται! 

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση πως με την πολιτική της εξέθρεψε παρόμοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές, σε μια «εθνικά κρίσιμη στιγμή» και έθεσε σε αμφισβήτηση της ίδιας δημοκρατικής της λειτουργίας, αλλά και των θεσμών της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, η κυβέρνηση «έπρεπε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος», αλλά «το αντίθετο συνέβη».

«Η υπόθεση Μπαλτάκου, αποδεικνύει ότι, η σημερινή Κυβέρνηση αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, υιοθέτησε και εξέθρεψε αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αποτελούν και την αιτία της ίδιας της κρίσης», τονίζει και κατηγορεί την κυβέρνηση πως δε... στήριξε τις μεταρρυθμίσεις της δικής του κυβέρνησης!

«Έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων, τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου με τη φράση «πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ’ ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;», ουσιαστικά ζητά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρίσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και άρα να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. 

Tromaktiko