Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ,ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ.....

Μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και με την επιφύλαξη της οριστικοποίησης των τελικών βαθμολογιών, για την ενημέρωση των σωματείων ανακοινώνονται τα εξής, σε σχέση με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων μας:
Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρωταθλητής της Α1’ κατηγορίας αναδεικνύεται το σωματείο Α.Ο ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ.
                Υποβιβασμός στην Α’ κατηγορία
Επειδή υπήρξε ισοβαθμία για την κατάταξη στην 9η και 10η θέση της βαθμολογίας, σε εφαρμογή του άρθρου 20 του Κ.Α.Π θα γίνει αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο μεταξύ των σωματείων Α.Ο ΠΑΞΟΙ – ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ.
Για τη διαδικασία υποβιβασμού:
Στους αγώνες κατάταξης σχηματίζονται ζευγάρια, ως εξής:
ΑΟ ΠΑΞΟΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ ή ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ ή ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του Σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου (που τερμάτισε στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα).  Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε παραμένει στην Α1 κατηγορία.
Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο  γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Τα σωματεία που θα αναδειχτούν νικητές με την πρώτη ή δεύτερη διαδικασία παραμένουν στην Α1’ κατηγορία, ενώ τα ηττημένα υποβιβάζονται σε κάθε περίπτωση στην Α’ κατηγορία (λόγω του υποβιβασμού του σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ από τη Γ’ εθνική).
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Προβιβάζονται απευθείας στην Α1’ κατηγορία:
1.  Ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου Α.Ο ΚΑΒΟΣ.
2.  Το σωματείο που κατέκτησε τη 2η θέση της κανονικής περιόδου Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.
3.  Προβιβάζονται ακόμη 1 (αν δεν ανέβει στη Γ’ Εθνική κατηγορία ο Α.Ο ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ) ή 2 σωματεία (αν ανέβει στη Γ’ Εθνική κατηγορία ο Α.Ο ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ) με την εξής διαδικασία:
Προκρίνεται στη β’ φάση απευθείας το σωματείο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ επειδή έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη από έξι (6) βαθμούς από το σωματείο που τερμάτισε στην 6η θέση.
                                                                ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ
Θα γίνει αγώνας κατάταξης μεταξύ των σωματείων Α.Π.Σ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ως εξής:
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του Α.ΠΣ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ, που κατέλαβε ψηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.  Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε προχωρά στην επόμενη φάση. Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο  γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα Α.Π.Σ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ.
Οι νικητές αυτής της φάσης (ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ και Α.Π.Σ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ ή ΑΕΤΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ) θα δώσουν έναν αγώνα στην έδρα του ΗΡΑΚΛΗ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου (που τερμάτισε στην 3η θέση).  Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε προβιβάζεται στην Α1 κατηγορία.
Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο  γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Το σωματείο που θα αναδειχτεί νικητής με την πρώτη ή δεύτερη διαδικασία προβιβάζεται σε κάθε περίπτωση στην Α1’ κατηγορία, ενώ το ηττημένο προβιβάζεται αν ανέλθει στην Γ’ Εθνική κατηγορία ο Α.Ο ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Υποβιβάζονται απευθείας τα σωματεία που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση στην κανονική περίοδο, δηλ. Α.Ο ΛΥΚΟΙ και ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ. Παραμένει σε κάθε περίπτωση στην κατηγορία το σωματείο Α.Ε ΦΑΙΑΚΩΝ επειδή έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη από έξι (6) βαθμούς από το σωματείο που τερμάτισε στην 12η θέση και υποβιβάζεται απευθείας το σωματείο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ.
Σε αγώνα κατάταξης σχηματίζεται το ζευγάρι:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΩΡΑΙΤΙΚΩΝ – Α.Ο ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του ΑΣΤΕΡΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΩΝ που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.  Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε ολοκληρώνεται η σειρά των αγώνων. Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο  γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα ΑΣΤΕΡΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΩΝ.
Το σωματείο που θα αναδειχτεί νικητής με την πρώτη ή δεύτερη διαδικασία παραμένει στην Α’ κατηγορία, ενώ το ηττημένο υποβιβάζεται σε κάθε περίπτωση στη Β’ κατηγορία (λόγω του υποβιβασμού του σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ από τη Γ’ εθνική κατηγορία
 Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Προβιβάζονται απευθείας στην Α’ κατηγορία:
1.  Οι πρωταθλητές των 2 ομίλων της κανονικής περιόδου: ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ και ΚΕΡΚΥΡΑ Π.Ο/CORFU F.C.
2.  Προβιβάζονται ακόμη 1 (αν δεν ανέβει στη Γ’ Εθνική κατηγορία ο A.Ο ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ) ή 2 σωματεία (αν ανέβει στη Γ’ Εθνική κατηγορία ο A.Ο ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ) με την εξής διαδικασία:
ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
Προκρίνονται απευθείας: ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΒΑΛΑΝΕΙΟΥ (βοράς) και ΦΑΙΑΞ ΜΑΡΑΘΙΑ (νότος).
Θα γίνουν αγώνες κατάταξης σε κάθε όμιλο μεταξύ των σωματείων:
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑΣ - ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ (βοράς)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΠΑΟ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (νότος), ως εξής:
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑΣ και ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ).  Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε προκρίνεται στην επόμενη φάση. Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο  γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Οι νικητές αυτής της φάσης θα συμμετάσχουν σε αγώνες στην έδρα των αντιπάλων με τα σωματεία ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΒΑΛΑΝΕΙΟΥ και ΦΑΙΑΞ ΜΑΡΑΘΙΑ (χιαστί στους ομίλους), δηλ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΒΑΛΑΝΕΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ή ΠΑΟ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΦΑΙΑΞ ΜΑΡΑΘΙΑ - ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑΣ ή ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
Οι νικητές αυτών των αγώνων, για την περίπτωση που δεν ανέλθει ο Α.Ο ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ στη Γ’ Εθνική κατηγορία και ανεξάρτητα από τη βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους, θα αγωνιστούν σε έναν αγώνα στην έδρα του Σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.  Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε ολοκληρώνεται αυτή η φάση των αγώνων. Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο  γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Αν οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα έχουν καταλάβει την ίδια θέση στον όμιλό τους τότε θα διεξαχθεί ένας αγώνας (με παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο  γήπεδο και ο νικητής αυτού του αγώνα προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα ανέλθει αν προβιβαστεί στη Γ’ εθνική κατηγορία ο Α.Ο ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ.
Υπενθυμίζονται, τέλος, σημαντικές διατάξεις της προκήρυξης των πρωταθλημάτων μας, για ενημέρωση:
1. Το Δ.Σ διατηρεί το δικαίωμα να αξιολογεί τη σκοπιμότητα διεξαγωγής αγώνα κατάταξης και να αποφασίζει την αναβολή ή ματαίωσή του.
2. Σε όλους τους επαναληπτικούς αγώνες κατάταξης (όπου απαιτηθεί δεύτερος αγώνας) σε ουδέτερο γήπεδο τα σωματεία θα επιβαρύνονται ισόποσα τα έξοδα διαιτησίας, γηπέδου κ.λπ (κατά 50 %).