Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο ΤΙΤΟ ΒΙΛΑΝΟΒΑ

             Η Μπαρτσελόνα θρηνεί...
Μετά από δύο χρόνια άνισης μάχης με τον καρκίνο, ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα απεβίωσε το απόγευμα της Παρασκευής σε ηλικία 45 ετών.
Ο Τίτο Βιλανόβα πέθανε σε ηλικία 45 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει", αναφέρει το μήνυμα της Μπαρτσελόνα στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter μετά τον τραγικό χαμό του πρώην προπονητή της.
Να σημειωθεί ότι όλη την εβδομάδα του Πάσχα ο Ισπανός τεχνικός μπαινόβγαινε στην κλινική, ενώ την Πέμπτη (24/4) υποβλήθηκε εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση έπειτα από επιδείνωση της υγείας του (είχε καρκίνο στον φάρυγγα) και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.
Μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του ενώ...

... τον περασμένο Οκτώβριο παρακολούθησε τη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Ρεάλ σε μία ειδική θέση στο "Καμπ Νόου" που οδηγεί απευθείας στο γκαράζ του σταδίου.
 
"Τίτο για πάντα αιώνιος", είναι ο τίτλος με τον οποίο αποχαιρέτησε η Μπαρτσελόνα τον "δικό της" Τίτο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ενώ στο σχετικό κείμενο αναφέρει ότι μέσα στις προσεχείς ώρες η κύρια εξέδρα του Καμπ Νόου θα ανοίξει για το κοινό ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στον Βιλανόβα.
"Ο Τίτο Βιλανόβα ήταν ένα υπέροχο άτομο και δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τη Μπαρτσελόνα. Σε ευχαριστώ για όσα μας δίδαξες. Ας αναπαυτεί η ψυχή σου", έγραψε στη σελίδα του στο Twitter ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα", Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου.

                 Βιλανόβα, ο διάδοχος του Γουαρδιόλα

Ο Τίτο Βιλανόβα ανέλαβε τις τύχες της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2012 μετά την αποχώρηση του Πεπ Γουαρδιόλα, έχοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια βρεθεί στο πλευρό του ως βοηθός προπονητής στον καταλανικό σύλλογο. Στο διάστημα αυτό της συνύπαρξής τους στον πάγκο η Μπαρτσελόνα έζησε τις πιο πετυχημένες στιγμές της ιστορίας της με την κατάκτηση 3 πρωταθλημάτων και 2 Τσάμπιονς Λιγκ, το 2009 και το 2011.
 
Με τον Βιλανόβα στον πάγκο, η "Μπάρσα" πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της με 18 νίκες στα πρώτα 19 ματς στη La Liga όμως το Δεκέμβριο του 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο για δεύτερη φορά, γεγονός που τον υποχρέωσε να ξεκίνησει θεραπείες και τη θέση του στον πάγκο να πάρει ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς, Τζόρντι Ρόουρα.
Στο τέλος δε της σεζόν ο Βιλανόβα ανακοίνωσε πως παραιτείται από την τεχνική ηγεσία ώστε να συγκεντρωθεί στον αγώνα του για να ξεπεράσει την αρρώστια που τον "χτύπησε", προηγουμένως πάντως είχε γευτεί τη χαρά της κατάκτησης του τίτλου με την Μπαρτσελόνα κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ όσον αφορά στους βαθμούς που συγκέντρωσε η ομάδα.
The FC Barcelona is in immense mourning. Tito Vilanova has died at the age of 45. May he rest in peace
Πηγη sport24.gr