Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΕΠΤΑΝΗΣΑ:ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ Η ΑΝΤΖΕΛΑ....

… στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα !!!

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Α. Γκερέκου στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα με σκοπό τη στελέχωση του συνδυασμού της και την ενημέρωση για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Στην Κεφαλονιά η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε σειρά συναντήσεων για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου ενώ περιόδευσε στο σεισμόπληκτο Ληξούρι και την ευρύτερη περιοχή της Παλικής. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Δ. Μαρκάτο και συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές εργαζόμενους. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από την πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου κα Ν. Αλεξανδροπούλου στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τους τελευταίους σεισμούς και περιηγήθηκε στις εργατικές κατοικίες της περιοχής όπου ενημερώθηκε από τους κατοίκους για τα προβλήματα σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών.

Στη Ζάκυνθο η κα Γκερέκου συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του ΟΔΑΖ κ. Στ. Μπετίνη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Δ. Γαργαλέα και τη γενική γραμματέα κα Ν. Μαλαφούρη, τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Αντ. Αντίοχο, τον πρώην Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Γ. Αγαλιανό, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ κ. Π. Αβράμη, τον γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Μποτώνη καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Ζάκυνθος ΙΙ κ. Ντ. Κωστάκη. Η κα Γκερέκου έγινε δεκτή στο Μητροπολιτικό Μέγαρο από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ’ και Δωδώνης κ. Χρυσόστομο όπου αντάλλαξε απόψεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα του έργου αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου στην Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου και της ένταξής του σε κοινοτικό πρόγραμμα αλλά και για την ανάγκη να επιταχυνθεί το πρόγραμμα κατασκευής λιμενικών έργων για την πρόσβαση στα Στροφάδια.

Στη Λευκάδα συνεχίστηκαν οι συναντήσεις για την στελέχωση του συνδυασμού σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Αραβανή το Πνευματικό Κέντρο της πόλης όπου ξεναγήθηκε στη Λευκαδιανή Πινακοθήκη, στο Μουσείο Ενθυμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς και στην αίθουσα που θα φιλοξενηθεί πρωτότυπο υλικό από έργα του Λευκάδιου Χερν.
Με τις συναντήσεις στα τρία νησιά ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα.