Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ....

....και η ενημέρωση του Κερκυραικού Λαου για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, προκειμένου να ενημερώσει για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και επεσήμανε την απουσία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη, κατηγορώντας τον ότι ευθύνεται για το σοβαρό πρόβλημα των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων.
«Θα έπρεπε να ήταν παρών ο Υπουργός που μας δημιούργησε το σοβαρό πρόβλημα στις καταλήψεις και την αδικία και την γκάφα την οποία οργάνωσε απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θα έπρεπε να ήταν και ο Υπουργός Οικονομικών, για να...
... λύσουμε τα προβλήματα και να κατανοήσει την αγωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι, κύριοι συνάδελφοι, εδώ δεν είναι να παραιτηθούμε εμείς. Μπορούμε να το κάνουμε. Παραιτείται ο θεσμός από την λειτουργία. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να καταλάβει ο Υπουργός Οικονομικών, ότι χωρίς τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις, δεν μπορεί να έχει τύχη και μέλλον ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Είναι το εργαλείο που κρατάει ζωντανή τη λειτουργία του θεσμού μας», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο κ. Τρεπεκλής επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα της έναρξης ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.  «Πιστεύω ότι πρέπει η κυβέρνηση να ανοίξει ουσιαστικό και χρήσιμο διάλογο και διαρκή, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να πειστεί και η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ότι εμείς κατανοούμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, αλλά υπάρχει και η κόκκινη γραμμή, που δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω διότι ακυρώνεται ο θεσμός, ακυρώνεται η λειτουργία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας δήλωσε τη συμφωνία του με την εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και ζήτησε από να δοθεί μάχη για να λυθεί το πρόβλημα με τους εργαζόμενους: «Να μην ακολουθήσουμε την πολιτική δύο ταχυτήτων.
Όλοι μαζί λοιπόν, μπορούμε να δώσουμε τύχη και μέλλον στον θεσμό και να αποφύγουμε την ταπείνωση των πολιτικών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στις σημερινές του δηλώσεις επίσης ο κ. Τρεπεκλής δήλωσε ότι η ΚΕΔΕ θα προσφύγει κατά των αντισυνταγματικών ρυθμίσεων του Μεσοπρόθεσμου και θα επιδιώξει την ένωση των δυνάμεων όλων των Δήμων του ευρωπαϊκού Νότου μέσα από σύσκεψη με θέμα το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την περίοδο της κρίσης.
Παράλληλα έχει προγραμματιστεί πανελλαδική κινητοποίηση στις 12 Δεκεμβρίου όλων των αιρετών πριν την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από τη Βουλή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19 Δεκεμβρίου στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για την συνέχιση της χρηματοδότησης των Παιδικών Σταθμών και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και συγκεντρώσεις στις 17, 18, 19 Δεκεμβρίου στις έδρες των Περιφερειών, με πρωτοβουλία των αντίστοιχων ΠΕΔ.
Τέλος αποφασίστηκε η προκήρυξη Τακτικού Συνεδρίου το πρώτο τρίμηνο του 2013, εκτός αν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με τις διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης, οπότε και θα υπάρξει επίσπευση του Συνεδρίου.
 
 Από το CORFUNEWS.it