Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...


Mετ’ εμποδίων θα μετακινηθούν σήμερα οι επιβάτες εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι δύο οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην...

... πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία, τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ θα ακινητοποιηθούν  για 24 ώρες οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Οι μετακινήσεις στην Αθήνα θα τροποποιηθούν λόγω στάσεων εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τραμ, Μετρό και ηλεκτρικός θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια μετά τις 9 το πρωί, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Επίσης θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας την Τρίτη μετά το Πάσχα.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών στην στις ομιλίες τους θα ζητήσουν να αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης της ανεργίας, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις και να αποκατασταθεί το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν τα μνημόνια. Επίσης θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λιτότητα και τη φοροεπιδρομή.

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει, για άλλη μία  χρονιά, τη χώρα μας σε μία κρίσιμη  φάση, αλλά φέτος κάτι έχει αλλάξει. Οι σκληρές θυσίες των πολιτών  έχουν δημιουργήσει μια στέρεη βάση που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με ασφάλεια. Προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας τώρα είναι η ανάσχεση της ανεργίας, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η στήριξη των επιχειρήσεων, η ανάκαμψη της οικονομίας, η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι. Ο καθένας όμως σε αυτή τη διαδρομή οφείλει να βαδίζει στο δρόμο της ευθύνης. Συλλογικής και ατομικής», τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ, στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά ενώ η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει: «Η εργατική πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία  σε μία περίοδο που στην Ευρώπη κυριαρχεί το δόγμα της λιτότητας και η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους και η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Σε αυτή τη συγκυρία, οι πολίτες δεν μπορούν παρά να ενώσουν τις φωνές τους με τις προσπάθειες που γίνονται για συνολική αλλαγή πορείας της Ευρώπης. Αγωνιζόμαστε, για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, ώστε και η χώρα μας να καταφέρει να βγει από την κρίση και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη».

 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.gr