Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ


Ο καθηγητής ποινικολογίας Αλέξανδρος Κατσαντώνης

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Διετέλεσε καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και αρθρογραφούσε επί χρόνια σε εφημερίδες.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πληροφορηθείς το θάνατο του διακεκριμένου ποινικολόγου Αλέξανδρου Κατσαντώνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση ...

...«εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια για την απώλεια του Αλέξανδρου Κατσαντώνη, διακεκριμένου νομικού και καθηγητή του Ποινικού Δικαίου. Ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης με τη βαθιά επιστημονική του κατάρτιση και με το πάθος που τον διέκρινε στην προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, τίμησε το λειτούργημα του πανεπιστημιακού δασκάλου αλλά και του μαχόμενου δικηγόρου και συνέβαλε στην πρόοδο του νομικού πολιτισμού της χώρας μας».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Αλέξανδρου Κατσαντώνη, διαπρεπούς νομικού, τέως καθηγητή του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης υπήρξε από τους πλέον καταξιωμένους ποινικολόγους της σύγχρονης ιστορίας, όχι μόνο στη νομική θεωρία αλλά και, πρωτίστως, στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, με το επίπεδο των αγορεύσεών του να προσελκύει το ενδιαφέρον εκατοντάδων συναδέλφων που έσπευδαν να τον παρακολουθήσουν», υπογραμμίζει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιαν. Αδαμόπουλος
ert