Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Αυξημένα τα μέτρα εν όψει Πάσχα...


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Η διαχείριση της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί με την δημιουργία αξόνων κυκλοφορίας οι οποίοι αποσκοπούν στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου και την διευκόλυνση της στάθμευσης των οχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία.

Αναλυτικότερα θα εφαρμοστούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την:

ΣΗΜΕΡΑ Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

* Εκτροπή της κυκλοφορίας από 14:00 ώρα στην διασταύρωση της Λ. Δημοκρατίας και Λεωφόρου Αλεξάνδρας (κολώνα «Ντούγκλα») με κατεύθυνση προς την Λ. Αλεξάνδρας.

* Εκτροπή της κυκλοφορίας σε όλες τις κάθετες οδούς της Λ. Αλεξάνδρας

* Εκτροπή της κυκλοφορίας στην διασταύρωση της Λ. Αλεξάνδρας και Γ. Θεοτόκη με κατεύθυνση το κέντρο της παλιάς πόλης

* Εκτροπή της κυκλοφορίας στις διασταυρώσεις Στ. Δεσύλλα και Γ. Θεοτόκη με κατεύθυνση της κυκλοφορίας προς την πλατεία Γ. Θεοτόκη (Σαρόκο) καθώς και

εκτροπή στην διασταύρωση της Στ. Δεσύλλα με την Ριζοσπαστών Βουλευτών με κατεύθυνση προς την Λ. Αλεξάνδρας και Μαντζάρου

* Διακοπή της κυκλοφορίας από 17:00 ώρα, στην είσοδο του Ν. Λιμένα του εισερχόμενου ρεύματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και υποχρεωτική στάθμευση των οχημάτων στο χώρο του λιμανιού.

Μεγάλο Σαββάτο(04.05.2013):

Αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και το Μ. Σαββάτο με έναρξη στις 07:00 το πρωί και 19:00 το βράδυ.

Κατά την ανάπτυξη των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερκυραίων, θα δοθεί η δυνατότητα στάθμευσης των οχημάτων και στα ακόλουθα σημεία:

* Εντός του χώρου του Νέου Λιμένα (ΟΛΚΕ)

* Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ)

* Στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου

Η μεταφορά των επισκεπτών, από τους χώρους στάθμευσης θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία από το Νέο Λιμάνι, προς τη «Σπηλιά» και από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, προς την διασταύρωση Λ. Δημοκρατίας και Αλεξάνδρας(κολώνα Ντούγκλα) .

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με την Δημοτική αστυνομία καθώς και το Λιμενικό Σώμα.

Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων


Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων θα εφαρμοστεί συγκεκριμένος σχεδιασμός που προβλέπει:

* Αυξημένη αστυνόμευση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού

* Συνεργεία της Τροχαίας που θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών

τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών της κυκλοφορίας και να σέβονται τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ επισημαίνεται η αναγκαιότητα της συμβολής όλων των πολιτών στην επιτυχημένη εφαρμογή των ρυθμίσεων.