Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟ:ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 6000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ....ΑΡΧΗ!

- Ως και 1.000 απολύσεις υπαλλήλων προβλέπονται στα Ελληνικά Ταχυδρομεία μέσα στο 2013
- Εντός τριών μηνών οι δίκες για την ανατροπή προσωρινών διαταγών των συμβασιούχων του Δημοσίου
- Απολύσεις με αναδιάρθρωση εν λειτουργία στα Αμυντικά Συστήματα


Με περίπου 1.300 απολύσεις να λείπουν από τον στόχο ως τα τέλη του 2013 μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι οι συμβασιούχοι.

Ένας αριθμός 6.000 ατόμων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο με διάφορες συμβάσεις θα βρεθούν εκτός μέχρι τα τέλη του 2014.

Στις άμεσες απολύσεις το επιτελείο υπολογίζει μερικές εκατοντάδες υπαλλήλων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο μετά από δικαστική απόφαση που επέβαλε με προσωρινή διαταγή την επιστροφή τους στην εργασία παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί εκτός λόγω διαθεσιμότητας κλπ.

Το σχέδιο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, είναι να ισχύει η προσωρινή διαταγή το πολύ για 3 ως 4 μήνες.

“Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρός οι προσωρινές διαταγές”...

... ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Αθανασίου.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητούνται εντός αυτού του χρόνου και η υπόθεση θα τελεσιδικεί, συνήθως με την απομάκρυνση του υπαλλήλου, ενώ θα προβλέπεται ότι ακόμη και σε περίπτωση αναβολής της δίκης η νέα δικάσιμος θα ορίζεται εντός ενός μηνός και σε περίπτωση νέας αναβολής τότε θα παύει η ισχύς της προσωρινής διαταγής.

Με τον τρόπο αυτό όμως αναμένεται να καλυφθεί μέρος μόνο των απολύσεων. Στα άμεσα σχέδια μετά τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους στους ΟΤΑ μπαίνουν τώρα και οι υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ. Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία αυτή τη στιγμή υπηρετούν 7.500 άτομα και 800 διανομείς με σύμβαση έργου. Το σχέδιο προβλέπει σε βάθος χρόνου ακόμη και 1.000 απολύσεις υπαλλήλων.

Ένα ακόμη πεδίο απολύσεων είναι η Αμυντική Βιομηχανία της χώρας. Μετά το ... τραύμα της ΕΡΤ το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε “ξαφνικό θάνατο” της ΕΑΒ, της ΕΛΒΟ και των Αμυντικών Συστημάτων, φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση της συγχώνευσης και της εξυγίανσης εν λειτουργία. Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι και ειδικά σε ό,τι αφορά στα Αμυντικά Συστήματα.


Πηγή:Newsit.gr