Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΑΠΟ «ΑΛΛΑΤΙΝΗ» ΚΑΙ «ΚΑΤΣΕΛΗ»!

Φωτογραφία για Aίτηση πτώχευσης από «ΑΛΛΑΤΙΝΗ» και «ΚΑΤΣΕΛΗ»!Νέα απειλή «λουκέτου» αναστατώνει την αγορά, καθώς ο όμιλος αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής NUTRIART ζήτησε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών από το Χρηματιστήριο, καθώς κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας προς τις αρχές του Χρηματιστηρίου, το τελευταίο διάστημα κατέβαλε -όπως αναφέρει- σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωσή της τα τελευταία χρόνια όμως «η επιδείνωση της...


... οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, σύναψη και υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της».

Η εταιρεία Nutriart δημιουργήθηκε το 2008, από τη ένωση των εταιρειών ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΕ και ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ. Στον όμιλο απασχολούνται σήμερα 498 εργαζόμενοι, ενώ το 2012 οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου να συρρικνωθούν στα 20,23 εκατ. ευρώ από 38,3 εκατ. ευρώ που ήταν το 2011 και εμφάνισε ζημιές 36,8 εκατ. ευρώ.

Η αίτηση πτώχευσης αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.
xespao
Πηγή:ΝewsNow